1. dan

Prvi dan je zaznamovalo močno sneženje. A to nas ni ustavilo, da ne bi izvedli načrtovanega smučanja. Za nekatere je bilo to še toliko boljše, ker je bilo možno smučanje tudi po celem snegu – celcu. Pustimo se presenetiti, kaj bo prinesel jutrišnji dan. Po vrnitvi v hotel je bila na vrsti namestitev in uvodni sestanek. Spregovorili smo tudi o varnosti na smučišču. Obilna večerja nam je dala novih moči za nadaljevanje. Po večerji smo imeli  kopanje in igre v vodi. Po kopanju se je že pojavila utrujenost in čas je bil za nočni počitek, da si naberemo novih moči.

Invalid Displayed Gallery

no images were found

2. dan

Na žalost se je vremenska napoved uresničila. Dan smo začeli optimistično z željo, da tudi današnji dan uspešno pripeljemo do konca. Dopoldansko vreme je še vlivalo nekaj optimizma, po kosilu pa so se na našo žalost padavine spremenile v dež. Nekaj tega smo skušali ujeti v objektiv fotoaparata. Smučanje po kosilu smo morali tako skrajšati, ker je bila naša oprema že namočena. Sledila je vrnitev v hotel in sušenje. Po večerji smo se posvetili družabnim igram. Potem pa je seveda sledil nočni počitek.

Invalid Displayed Gallery

3. dan

Vreme še naprej kroji naše delo v šoli v naravi. Zaradi ekstremnih vremenskih razmer smo ostali v hotelu in čas namenili drugim vsebinam. Po učni uri matematike smo nadaljevali dan s plavanjem v bazenu. Opravili smo preverjanje in imeli nekaj več časa tudi za igro. Po kosilu smo nadaljevali z učnimi dejavnostmi. Pozno popoldne pa smo se odpravili v muzej raziskovati zgodovino Cerkna. Poleg zgodovine smo spoznavali tudi lokalne običaje kot je pustovanje. Ogledali smo si muzejsko zbirko pustnih mask. To pa še ni bilo vse. Laufarji so nas obiskali tudi v hotelu in na ta način prikazali del običaja, ki se prične s koncem januarja. Pust bo imel letos očitno veliko dela, saj se je zima s sneženjem komaj začela. Po večerji pa smo izkoristili čas za družabne igre in tako sklenili še en dan.

Invalid Displayed Gallery

no images were found

4. dan

Kljub slabim vremenskim razmeram smo tudi ta dan izpeljali v zadovoljsto vseh. Čez dan smo imeli vrsto dejavnosti. Po učni uri smo se odpravili v fitnes in si okrepili mišice za kasnejše aktivnosti. Kosilo smo tudi danes imeli v hotelu. Po kosilu pa je prišel za vse težko pričakovan obisk bazena. Učenci so lahko plavali, se igrali v vodi, se še izpopolnili v skokih v vodo in se potapljali. Po končanem plavanju smo si ogledali še video posnetek na temo smučanja in učenja smučanja. In že je sledila večerja in priprava na večerno zabavo. Tudi tokrat so se učenke in učenci izkazali. Vsi so bili na plesišču in lepo zaplesali tudi plese, ki smo se jih naučili pri športu. Ker je to nekakšen zaključek šole v naravi, lahko pohvalim vse učence in učenke za prizadevnost.

Invalid Displayed Gallery

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)