PRVI DAN

Zjutraj smo odšli na avtobus in se odpeljali na Medvedje Brdo. Po kosilu smo odšli v učilnico. Dobili smo navodila za popoldan. Igrali smo se na snegu. Vmes smo dobili čaj in sadje. Potem smo tekli na smučeh. Za večerjo je bila juha, čaj in rižev narastek. Po večerji smo se pogovarjali o vesolju. Potem smo pogledali galaksije. Pogledali smo še planete. (Jan Čadež)

Danes smo prišli z avtobusom na Medvedje Brdo. Za malico so bile štručke. Potem smo šli v gozd. Vmes smo videli kmetijo. Po kosilu smo imeli tek na smučeh in sankanje. Pri smučanju smo delali kroge. Imeli smo tudi sestanek. Za večerjo je bila juha. Pili smo čaj. Za sladico pa je bil rižev narastek. Potem smo si pogledali o vesolju. Z učiteljico smo se pogovarjali o menjavi dneva in noči. Stuširali smo se in šli spat. (Enej Pivk)

Dopoldan smo šli peš. Za kosilo je bila juha, golaž in polenta. Popoldan smo se sankali. Imeli smo tek na smučeh. V sobi smo se igrali s pliškoti. (Anej Zorman)

Danes smo imeli tek na smučeh. Za kosilo smo imeli odlično juho. Pri teku na smučeh mi je bilo malo težko. Zvečer smo spoznavali ozvezdja, vesolje in premikanje Zemlje. Dan je bil zelo dober. (Filip Nastran)

Šli smo na sprehod. Za kosilo smo jedli polento in golaž. Imeli smo tek na smučeh in se vozili z bobi. Veliko smo se igrali. Za večerjo smo imeli juho s kroglicami in rižev narastek. (Teodor Cankar)

Spakirali smo iz kovčkov. Postlali smo postelje. Imeli smo malico. Odšli smo na sprehod. Za kosilo je bila goveja juha, polenta in golaž. Imeli smo tek na smučeh. Kepali smo se in sankali z bobom. Zvečer smo se učili o vesolju, zvezdah in planetih. (Tine Tratnik)

Jedel sem sirovko in mandarino. Učiteljice so razlagale o teku na smučeh. Ko je čas potekel, smo se razdelili v dve skupini. Najprej smo bili na bobih, potem pa smo tekli na smučeh. Potem smo šli noter. Sušiti smo dali kombinezon in bundo. (Ervin Harbaš)

Hodili smo po snegu in se kepali. Ko smo se sankali, sem kepal Aneja. Kosilo je bilo zelo dobro. Bila je juha in polenta. Najbolj zanimivo je bilo sankanje. Imeli smo tudi tek na smučeh. (Jakob Mrak)

 

DRUGI DAN

Danes je bila naša soba dežurna. Pripravili smo krožnike za zajtrk. Jedli smo med. Dopoldan smo streljali z lokom. Obroki so bili zelo dobri. Za kosilo smo imeli piške, zelje in pire krompir. Popoldan smo šli na sneg in izdelovali skulpture. Učili smo se tudi o orientaciji. Napisali smo razglednice, ki jih bomo poslali domov. Za večerjo smo jedli pico. Zvečer smo plesali in imeli žurko. Ko smo se stuširali, nam je učiteljica do konca prebrala pravljico Kekec in Pehta. Bil je zelo dober dan.

(Špela, Jakob, Nejc in Neža iz sobe Kuna)

 

 

TRETJI DAN

Četudi smo bili zdoma, Miklavž ni pozabil na nas in nas na Medvedjem Brdu obdaril s parkeljni, mandarinami in oreščki. En del dopoldneva smo preživeli v naravoslovni učilnici, kjer smo spoznavali živali doma in jih tudi podržali v naročju. Drugi del dopoldneva pa smo uporabili dan prej pridobljeno znanje o orientaciji in reševali naloge, ki so nas čakale po celotnem domu. Po kosilu nam je učiteljica razdelila priznanja, nato pa smo polni lepih vtisov in novih pričakovanj pomahali Medvedjemu Brdu v slovo in se odpeljali proti Poljanam.   

 

(Skupno 974 obiskov, današnjih obiskov 1)