»O, kako rad bi imel Videk novo srajčico, čeprav je bil zadovoljen tudi s staro.«  

Fran Levstik

Tudi pri nas je polno »Vidkov«, ki si ne morejo privoščiti oblačil, zato bomo na naši šoli zopet stopili skupaj in pomagali pomoči potrebnim − tokrat z zbiranjem oblačil za moške, ženske in otroke vseh starosti. Pridružili se bomo akciji človekoljubne organizacije Klic v sili (www.klicvsili.si ).

Zbiranje oblačil se bo odvijalo med 27. 1. in 31. 1. 2014. Če se odločite sodelovati, lahko oblačila prinesete v šolo. Zbirali jih bomo v šolski jedilnici. Oblačila naj bodo v vrečah zaradi lažjega shranjevanja in prevoza.

Najlepša hvala.

DSCN2694

Takole pa so se polne vreče nabirale skozi teden …

no images were found

Podarjena oblačila so odšla v roke tistim, ki jih potrebujejo.

Zbrana oblačila smo zadnji dan šole pred zimskimi počitnicami predali članom človekoljubne organizacije. Oblačil je bilo veliko, dovolj, da bomo napolnili dva avtomobila, enega še prihodnji teden.

Predstavnika človekoljubne organizacije Klic v sili sta nam povedala, da oblačila takoj,  ko jih pripeljejo v njihov center,  sortirajo in jih takoj predajo družinam, ki jih že težko pričakujejo. Povedala sta, da trenutno oskrbujejo več kot dvesto družin, ki potrebujejo tako oblačila, hrano in druge osnovne potrebščine, ki jim omogočajo dostojno življenje.

K temu smo prispevali tudi vsi mi in zato se vsem še enkrat toplo zahvaljujemo.

Barbara Tavčar 

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)