Tradicionalni slovenski zajtrk je že trinajsto leto nepogrešljiv šolski dogodek vsak tretji petek v novembru, z njim že od leta 2012 obeležimo tudi dan slovenske hrane. 

Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je v petek, 17. novembra, potekal pod sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!«. Kruh je poleg masla, mleka, medu in jabolka ali drugega slovenskega sadja ena od sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Letošnje leto je tudi mednarodno leto prosa, zato je temu žitu namenjena večja pozornost.

                   

Tradicionalni slovenski zajtrk je bil na vrsti že takoj prvo šolsko uro. Za uvod so otroci pritegnili znani pesmi Lojzeta Slaka Čebelice. 

 

Učenke in učenci 3. b so si pripravili tudi pogrinjke.

V 1. a razredu so po zajtrku spekli nekaj slastnega.

 

************************************

Učenke in učence smo spraševali, kakšen je bil zajtrk, kaj so počeli na današnji dan, kako so se imeli. 
Poslušajte zvočni posnetek, objavljen na Radiu Sora.

************************************

 

Po zajtrku so se UČENKE IN UČENCI RAZREDNE STOPNJE posvetili še drugim dejavnostim – prvošolci so pekli žemljice, drugošolci so se posvečali skrbi za zobe. V 4. in 5. razredu se z izdelovanjem voščilnic že pripravljajo na šolski dobrodelni sejem, ki bo 29. novembra.

TEHNIŠKI DAN ZA UČENCE OD 6. DO 9. RAZREDA

Nadaljevanje dopoldneva so učenke in učenci od 6. do 9. razreda izkoristili za tehniški dan, katerega vsebine so bile povezane s skrbjo za zdravje

  • prva pomoč (PGD Poljane)
  • predavanje Jem lokalno – jem bolje (ga. Lidija Snut)
  • delavnica Prekomerna raba sodobnih tehnologij (SAFE.si)
  • gibalne aktivnosti
  • oblikovanje plakatov za šolsko shemo

6. razred

7. razred

8. razred

9. razred

 

(Skupno 313 obiskov, današnjih obiskov 1)