Učenci izbirnega predmeta likovno snovanje 3 so sodelovali na natečaju Doodle 4 Google na temo ”Slovenija in jaz”. To je do sedaj  prvi otroški ustvarjalni natečaj v Sloveniji, namenjen osnovnošolcem, ki vabi učence k oblikovanju doodla – priložnostnega logotipa.

Namen natečaja je vzpodbuditi umetniško žilico pri otrocih na temo »Slovenija in jaz« in pridobiti čim več doodlov s pozitivno interpretacijo Slovenije in njenih naravnih in kulturnih danosti v logotipu Google. Google spodbuja kreativnost mladih in pričakuje zelo raznovrstne doodle.

Zmagovalni doodle bo nadomestil Googlov logotip na slovenski domači strani iskalnika 23. januarja 2014, dve leti po objavi prvega slovenskega doodla. 23. januar je istočasno tudi 142. rojstni dan arhitekta Jožeta Plečnika in 136. rojstni dan pesnika Otona Župančiča. Zmagovalci in osnovna šola končnega zmagovalca bodo prejeli lepe tehnološke in ustvarjalne nagrade.

Na natečaju je sodelovalo 3000 učencev iz 220 šol.

*****

Kako poteka ocenjevanje

300 polfinalistov: Googlovi zaposleni in agencija izberejo po 100 najboljših risb iz vsake od treh starostnih skupin.

30 finalistov: žirija izbere po 10 finalistov iz vsake od treh starostnih skupin, ki bodo objavljeni na spletni strani za javno spletno glasovanje.

3 zmagovalci starostnih skupin: z javnim spletnim glasovanjem med 7. in 13. januarjem 2014 bo iz vsake starostne skupine izbran po en zmagovalec v vsaki starostni skupini.

 Izbor torej že poteka, naša učenka Tina Dolenec pa se je zaenkrat uvrstila v polfinale.

 Oglejte si zanimive izdelke naših učencev.

Barbara Železnik
Barbara Železnik

 

Eva Rešek
Eva Rešek

 

Jan Guzelj
Jan Guzelj

 

Katja Krajnik
Katja Krajnik

 

Katja Stanonik
Katja Stanonik

 

Klara Kos
Klara Kos

 

Leonora Bytyqi
Leonora Bytyqi

 

Tina Dolenec
Tina Dolenec

 

 

 

 

 

 

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)