V torek, 7. 11. 2023, je bil za petošolce dan dejavnosti. Sestavljen je bil iz dveh delov: vožnja z avtomobilčki Jumicar kot priprava na kolesarski izpit ter delavnice za preprečevanje nasilja Neon.

 

Učenci so po vožnji z avtomobilčki zapisali svoje vtise:

Zjutraj nam je gospod iz Jumicarja razložil pravila za vožnjo avta. Nato smo odšli v učilnico, ker so bili za vožnjo prvi na vrsti učenci iz Javorij. Po vožnji smo imeli delavnice NEON, kjer smo se učili o pravilnem ravnanju ob doživljanju vrstniškega nasilja. Tako je dan hitro minil. Najbolj mi je bila všeč vožnja z Jumicarjem.
Leon

Na Jumicarju so mi bili všeč avtomobili in proga, saj je imela prometne znake in pravi semafor, ki je svetil. To sem si najbolj zapomnil.
Lovro

Komaj sem čakala, da se peljem z Jumicarjem. Najprej smo se peljali dva kroga. Vsak se je vozil deset minut. Zelo mi je bilo všeč. Ni mi pa všeč, da se ne bomo več peljali z avtomobilčki.
Lucija

Bilo je lepo. Všeč mi je bilo, da so avtomobilčki delovali na dizelsko gorivo in ne na elektriko. Če bi lahko, bi se peljal še več časa.
Domen

Bilo je zelo zabavno. Spoznali smo, kako je na cesti. Na semaforju sem skoraj vedno imela rdečo luč. Počutila sem se, kot da bi bila na cesti.
Maja

Všeč mi je bila večina stvari. Edino, kar mi ni bilo všeč, je to, da avti niso bili hitrejši.
David

Bilo mi je nepozabno. Imela sem se tako zelo dobro, da je tistih deset minut vožnje hitro minilo. Razdelili smo se v skupine po štiri. Dolgo sem čakala, da sem prišla na vrsto. Potem pa sem zelo uživala. Poligon se mi je zdel malo prelahek. Tega ne bom pozabila.
Estera

Meni je bilo na Jumicarju zelo všeč. Vesela sem bila, da sem bila lahko prva. Ker pa sem malo večja, sem morala imeti noge višje in so me zato potem bolele. Bil je zelo zanimiv dan.
Maja

V torek smo imeli ND. Bilo mi je všeč. Naprej smo poslušali voditelja Dejana, ki nam je pokazal prometne znake. Nato smo imeli Neon in nazadnje smo se peljali z avti. Bilo mi je všeč, a če bi šli avtomobili hitreje, bi bilo bolje.
Urh

Bilo je zelo fino in lepo. Veliko sem se naučila o prometnih znakih in o varnosti na cesti. Imeli smo štiri avtomobilčke. Dva rdeča, enega rumenega in enega zelenega.
Rebeka

Z avtomobili smo se vozili 10 minut. Avtomobili so bili na bencin. Ni mi bilo všeč, ker so bili počasni in proga se je zelo ponavljala. Ampak dobro pa je bilo, ker smo se vozili.
Tine

Zelo mi je bila všeč vožnja z avtomobilčki, čeprav so šli zelo počasi.
Blaž

Bilo mi je všeč, ker so bili avtomobilčki na bencin. Še bolje bi bilo, če bi imeli prestave in bi bili hitrejši.
Tilen

Ko smo se vozili z avtomobilčki, sem bila prva. Imela sem rdečega in mi je bil zelo všeč. Rada bi samo, da bi imeli večji poligon. Imeli smo prometne znake. Nekatere sošolke so se malo zaletele. Bilo mi je zelo všeč in rada bi vožnjo še enkrat ponovila.
Lana

 

(Skupno 204 obiskov, današnjih obiskov 1)