V sredo, 25. 10. 2023, so tretješolci namesto nalivnikov in zvezkov v roke prijeli šivanko s sukancem in blago ter se preizkusili v šivanju. Potrebno je bilo veliko truda in vztrajnosti, da so dva izrezana kosa blaga sešili z zančnim šivom. Ko so učenci zašita dela napolnili s polnilom in dodali še oči, nos, usta ter pecelj, so krpice filca dobile podobo zanimive JESENSKE BUČE

Kako jim je šlo, si oglejte v spodnji fotogaleriji.

 

Kaj pa so o tem dnevu povedali učenci 3. b? Preberite.

Bilo mi je super, ker rada šivam. Zelo sem se veselila, da se naučim nov šiv. Moja buča mi je zelo všeč. (Iza)
Danes smo imeli tehniški dan. Šivali smo bučo, ki ima oči, usta, pecelj in nos. Šlo mi je zelo dobro in zelo mi je bilo všeč. (Eva)
Naš dan je bil zabaven in zanimiv. Naredil sem lepo bučo. Enkrat sem se tudi zbodel s šivanko. Bučo sem delal štiri ure. Všeč mi je bilo, ker smo delali vsi skupaj. (Gašper)
Zelo rada šivam. Všeč mi je bilo, da smo šivali bučo. (Neža)
Današnji dan je bil zelo zabaven. Najbolj mi je bilo všeč, ko sem šivala in na koncu lepila. Trikrat sem odrezala nit. V buče smo vtaknili palice. Sam si si lahko izbral ali boš imel ‘povšter’ ali lutko na palici. Jaz sem si naredila oboje. (Ema)
Všeč mi je bilo, ko smo šivali. Šlo mi je zelo dobro. Naš izdelek bom doma uporabljal za strašilo, ko bomo imeli raco. Zato, da nam ne bo jedla solate.  (Tine G.)
Šivanje mi je bilo všeč. Super mi je bilo, ker smo spoznali nov šiv. Na začetku smo se naučili, kako bomo naredili bučo. (Anamari)
Moja buča mi je všeč, uspela mi je zelo dobro. Šivanje imam zelo rad, čeprav sem se moral zelo potruditi.  (Filip)
Imeli smo tehniški dan. Šivali smo buče. Imeli smo se zelo dobro. (Jakob, Anej)
Danes sem se imela super. Uspela mi je zelo lepa bučka. Zelo mi je šlo dobro in hitro sem zašila. Preden smo začeli šivati, smo vadili ta lep šiv. (Vita)
Bilo je super, ker smo šivali in lepili. Uspela mi je zelo lepa buča. (Lucija)
Današnji dan je bil zelo dober, ker smo šivali. Naredili smo zelo dobre buče. (Nik, Krištof)
Danes je bil tehniški dan. Šivali smo buče, ki jih bomo lahko imeli tudi za noč čarovnic. Bilo mi je tako zabavno. Naredil sem bučo, ki ima zelen pecelj, črne oči, rdeča usta in zelen nos. (Ian)
Všeč mi je bilo šivanje, lepljenje in polnjenje buče z vato. Všeč mi je bilo tudi to, da zaradi tega dneva nismo imeli pouka. (Agata)
Všeč mi je bilo, ko smo gledali učiteljičin posnetek šivanja in ker smo se potem naučili šivati. (Tina)

 

Alenka Ortar

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)