V torek, 10. oktobra 2023, je v Ljubljani pod Rožnikom potekalo državno tekmovanje v orientacijskem teku za osnovne in srednje šole. Tekmovanja se je tokrat udeležilo preko 15 osnovnih šol in še nekaj srednjih šol. Tako kot v preteklosti je bilo tudi letos na štartu preko 250 učencev. Uspešni smo bili tudi letos, saj je Maruša Šubic zasedla 3. mesto v kategoriji C
Tudi letos so bile proge v najbolj številčnih kategorijah, to sta B in C, zapeljane v metuljčka, kar pomeni, da so imeli tekmovalci del poti zapeljan v različne smeri in je bilo s tem sledenje drugemu sotekmovalcu onemogočeno. S tem so preprečili skupinsko iskanje točk.

Med učenci kategorije C je bil edini tekmovalec z naše šole Đorđe Dević, ki se je boril za stopničke in bi ob pravilnem beleženju kontrole 55 zagotovo pristal na njih.

Med učenkami kategorije C so ekipno prvo mesto osvojile Maruša Šubic, Veronika Pisk in Nika Božnar in za seboj pustile ekipe 14 šol.
V kategoriji B sta nastopili dve učenki – Tinkara Cankar je zasedla 6. mesto in Izabela Strel, ki je debitirala, odlično 15. mesto. Ekipno sta učenki, čeprav samo dve, zasedli 4. mesto med 14 šolami. 

Razmere za tekmovanje so bile odlične. Teren, na katerem je potekala proga, je bil podoben našemu terenu, a mogoče še bolj razgiban. Tu pa tam pa so bili še posebni objekti glede na to, da smo se orientirali po sprehajalnem delu Rožnika, ki je v neposredni bližini središča Ljubljane.

Pohvalim lahko vse sodelujoče učenke in učenca za uvrstitve in odločnost. Pokazali so velik napredek. Naj bo to tudi spodbuda za naprej.

Vabim tudi vse, ki vas zanima orientacijski tek, da se nam pridružite!

Mentor: Aleš Mrak

 

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1)