Gorenjska banka je v sodelovanju z Nogometnim klubom Olimpija letos aprila zagnala družbeno odgovoren projekt Žoge vsem zmajčkom, v katerem bodo med slovenske otroke razdelili 10.000 nogometnih žog
Kot so zapisali, s projektom želijo otroke spodbuditi k športni igri z žogo, ki kot oblika druženja in preživljanja prostega časa pozitivno vpliva na razvoj posameznika in družbe ter otrokom skozi igro predstaviti načela poštene igre oz. »fair play« s sporočilom spoštovanja do drugačnih in drugače mislečih.
Del žog so že razdelili šolam, otroškim oz. mladinskim nogometnim klubom, organizacijam, ki pripravljajo letovanja za otroke, domovom z otroki s posebnimi potrebami, otrokom iz socialno šibkejših družin ter otrokom na nogometnih tekmah NK Olimpije v Stožicah.

S projektom nadaljujejo tudi to jesen, saj želijo čim bolj vključiti tudi lokalno okolje in z nogometnimi žogami razveseliti otroke iz okoliških krajev poslovalnic Gorenjske banke.

Našo šolo je predstavnica Gorenjske banke razveselila že v septembru, ko je učitelju športa simbolično izročila nogometno žogo, učenci pa so vse žoge zelo kmalu tudi preizkusili.

 

(Skupno 136 obiskov, današnjih obiskov 1)