1.dan

Za uvod v šolo v naravi smo imeli lepo in nekoliko vetrovno vreme. Prihod smo izkoristili še za ogled pristanišča od daleč in obisk školjčišča. Šola se je začela, saj je bila v zdravilišču polno otrok iz raznih šol. Po Sloveniji. Po uvodnem seznanjanju s pravili in kratkem ogledu zdravilišča smo že nestrpno pričakovali kosilo. Po kosilu je sledilo razporejanje po sobah in kratek počitek. Popoldanski del smo izkoristili za plavanje v idealnih pogojih.  Toplo sonce in topla voda so kot nalašč za učenje plavanja. In res, učenci so z veliko vnemo začeli nabirati prve metre v bazenu in v morju. Večer je prišel še prehitro in po večerji smo si na krajšem sprehodu ogledali okolico zdravilišča in z vzpetine tudi skoraj celotno slovensko morje. Sledil je povratek in po krajših navodilih za naslednji dan priprava na spanje in težko pričakovana pravljica.

*****

2. dan

Prijetne jutranje temperature so bile kot nalašč za jutranjo telovadbo. Doza svežega zraka nas je pripravila za nove izzive, ki so sledili tekom dneva. Po zajtrku smo si ogledali rastlinstvo v parku. Kmalu je sledilo dopoldansko učenje plavanja, ki je bilo tokrat za tri skupine popestreno z vožnjo s kajakom. Učenci so uživali v novi izkušnji. Zaradi burje smo bili pri vožnji še posebej previdni. Lačni in dobre volje smo že težko čakali kosilo in sladico.  Počitek, ki je sledil kosilu, je bil kratek, ker smo že nadaljevali z ročnimi spretnostmi. Po malici je sledil popoldanski del učenja plavanja, ki je prav tako hitro minil. Na koncu smo izkoristili čas še za družabne igre. Nedavno neurje je tudi na območju zdravilišča pustilo svoj pečat. Igrišča še niso v uporabi, zato smo opravili krajši sprehod po vinogradu in opazovali, kako zarje na nebu naznanjajo konec še enega uspešnega dneva. Sledila je še pravljica in zaslužen počitek.

*****

3. dan

Današnji dan je bil zopet zelo pester. Lepo vreme se nadaljuje, ki je pa žal začinjeno z dokaj močno burjo. To je bil tudi razlog, da smo se zaradi varnosti odločili, da obisk Pirana zamenjamo z obiskom Kopra. Ogledali smo si pristanišče še z druge perspektive in nadaljevali z ogledom starega mestnega jedra Kopra. Ob tej priliki smo se povzpeli na mestni stolp, ki ponuja lepe razglede v vse smeri. Ozke in zavite ulice so nas pripeljale tudi do mestne tržnice. Po kratkih navodilih je bil čas za nakup spominkov in sladoleda, ki se je že zelo prilegel. Popoldanski del je bil namenjen ročnim spretnostim. Izpod rok učencev so nastajali praktični izdelki, ki bodo lahko še dolgo spominjali na šolo v naravi. Plavalni del, ki je sledil, je bi tudi danes zelo intenziven. Učenci lepo napredujejo in do zaključka šole v naravi se nadejamo dobrih rezultatov.  Čas po plavanju smo popestrili s štafetnimi igrami. Z umirjenim delom po večerji smo sklenili še en uspešen dan v šoli v naravi.

*****

4. dan

Sonce še vedno vztraja z nami, prav tako tudi burja. Pogoji so še vedno odlični in nabiranje plavalnega znanja poteka tako v morju kot bazenu. Dve skupini sta še prišli na vrsto za vožnjo s kajakom. Morje je bilo danes zelo dobro obiskano in marsikateri učenec je ugotovil, da plavanje v morju ni prav nič posebnega. Po napornem dopoldanskem delu se je prileglo kosilo. Počitek je bil tudi danes kratek, saj je bilo še veliko za postoriti. Popoldansko plavanje smo danes popestrili s prav posebno igro, kjer so  učenci na koncu unikatno poslikali majice drug drugemu. Ker je danes zadnji večer, smo dan zaključili  z zabavnimi igrami in plesom. Jutri nas čaka še končno preverjanje in odhod domov. Predviden prihod v Poljane je okoli 16.30 ure kot je bilo že sporočeno pred odhodom.

(Skupno 1.733 obiskov, današnjih obiskov 1)