Pri projektu Živim zdravo je sodelovalo 86 učencev in 5 učiteljev. Pri projektu smo izvajali športne aktivnosti in pisali zdrave recepte.

 

ŠPORTNE AKTIVNOSTI

Izvajanje gibalnih vaj in gibalnih izzivov:

  • Učenci so na začetku prejeli prazno tabelo in datumsko izvajali posamezne gibalne naloge. Vsakokrat smo povečali število ponovitev. Proti koncu smo dodali tudi nove vaje. Učenci so bili nad izvajanjem navdušeni. Spoznali so, da lahko z vajo krepijo mišice in s pridnim treningom izboljšajo svojo vztrajnost in moč.
  • Poleg predvidenih vaj, smo na željo učencev izvajali še druge gibalne izzive, s katerimi so učenci na zabaven način krepili svoje mišice.
                
                                Beleženje gibalnih nalog v 2. b                                    Beleženje gibalnih nalog pri SPH

Za malce drugačno poročilo pa smo učenci 2. j in 3. a izdelali še videoposnetka, ki prikazujeta, kako so potekale posamezne aktivnosti v razredu.

Ob zaključku projekta smo del šolske ure namenili sprehodu v naravo in ogledu učilnice v naravi, kjer smo prijetno združili s koristnim in se še kaj novega naučili.

V 3. a razredu so učenci razmišljali, na kašen način lahko poskrbimo za svoje zdravje z gibanjem. Izdelali so plakate in nanje napisali, kaj vse lahko delamo, da se gibamo.

Učenci 3. a so narisali tudi svoje najljubše športe, s katerimi se najraje ukvarjajo. Prevladuje nogomet.          

     

 

 

RECEPTI

Učenci so pripravljali in pisali recepte za zdrav zajtrk, zdravo dopoldansko malico, zdravo kosilo, zdravo popoldansko malico in večerjo. Nastali so spodnji zdravi recepti. Če vam kdaj zmanjka idej kaj zdravega pripraviti, le pokukajte v spodnjo galerijo.

 

ZDRAV ZAJTRK

DOPOLDANSKA MALICA

KOSILO

POPOLDANSKA MALICA

VEČERJA

ZAKLJUČEK

Letošnji aktivnosti sta nam bili zelo všeč. Spodbujata zdravo življenje z rednim gibanjem in pripravo zdravih obrokov. Všeč nam je bilo, saj so lahko pri gibalni aktivnosti sodelovali vsi učenci. Dejavnost pa nam je popestrila tudi sam pouk. Kdor pa se navdušuje nad pripravo obrokov, pa je lahko zaživel pri pripravi obroka in zapisu recepta. Učiteljice se ob tem zahvaljujemo vsem sodelujočim staršem, ki so nam priskočili na pomoč.

Koordinatorica Maja Trček

 

 

 

 

 

 

 

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)