Humanitarno društvo Lions kluba Konjice je letos desetič zapored lokalni pokrovitelj akcije Plakat miru, ki se odvija v sklopu 26. Lions mednarodnega natečaja za mirovni plakat 2013/2014, z naslovom Naš mir, naša bodočnost.

Namen natečaja je spodbujati otroke, da razmišljajo in se likovno izražajo o miru in prijateljstvu ter o sožitju vseh ljudi po svetu. Pri nas mir imamo, zato prepogosto pozabljamo, da so na svetu tudi kraji, kjer ni tako, kjer pustošijo vojne vihre in so tudi otroci priča razdejanj. Člani Lions kluba Konjice so osnovnošolcem ponovno ponudili priložnost, da na svoj način povedo, kaj jim mir pomeni, zakaj je pomemben in kako bi pripomogli k ustvarjanju miru povsod okoli sebe. Natečaj je mednaroden ter ima predpisana pravila in določene roke. Vsako leto se ga udeleži okoli 300.000 otrok z vsega sveta, slovenski Lions klubi pa na njem sodelujejo od sredine devetdesetih let.

*****

Oglejte si nekaj izdelkov naših učencev. Njihovi avtorji so (po vrstnem redu izdelkov): Jerca Stanonik, Aleksandra Logar, Gašper Režen, Izabela Malovrh, Tim Bogataj, Marcel Šubic, Karin Eržen, Matej Oblak, Katja Jelovčan, Oskar Prosen in Maša Stanonik.

Invalid Displayed Gallery

no images were found

*****

Na odprtju razstave sta našo šolo predstavljala osmošolca Klemen in Žan z dramatizacijo odlomka iz Tavčarjevega Cvetja v jeseni. Prizor srečanja med ostarelim odvetnikom Janezom in beračem Danijelom sta odigrala v poljanskem narečju.

Invalid Displayed Gallery

*****

Takole pa izgledajo razstavljene umetnine naših učenk in učencev.

december 2013 065

december 2013 066

december 2013 068

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)