V soboto, 27. maja, smo se učenci, ki obiskujemo pouk nemščine, odpravili na izlet na avstrijsko Koroško. Z nami je na izlet odšlo tudi pet učenk iz OŠ Rovte.                             
Najprej smo se v spremstvu vodičke iz potovalne agencije Alpetour ustavili na Gosposvetskem polju, kjer smo si ogledali vojvodski prestol in pomalicali. Pot smo nadaljevali na grad Ostrovica (Hochosterwitz), ki je s svojimi štirinajstimi vrati in petimi dvižnimi mostovi zelo slikovit grad. Stoji na hribu, s katerega se zelo lepo vidi okoliške kraje. Po muzeju na gradu nas je vodil grajski kovač.                                                                                                 
Po ogledu gradu smo se podali proti Vrbskemu jezeru. Odšli smo na hrib Jedvovca, na katerem stoji najvišji leseni razgledni stolp v Evropi – Pyramidenkogel. Nanj se lahko povzpneš po stopnicah ali se pelješ z dvigalom. Z njega je osupljiv razgled na Vrbsko jezero in njegovo okolico. Vanj je vgrajen tobogan, po katerem smo se tudi spustili, nekateri celo dvakrat.                                                                                                                 
Za konec pa je sledil še obisk živalskega vrta Rožek (Rosegg), ki je največji živalski park na Koroškem. V njem živi več kot 400 živali, 35 različnih vrst. Nahaja se na čudovitem zgodovinskem območju, obdanem z ruševinami gradu Rožek. V bližini živalskega vrta se nahaja tudi zanimiv labirint, v katerem se zlahka izgubiš. Na sredini se nahaja lesen stolp, s katerega se dobro vidi živalski vrt in okolico.

Izlet je bil zelo zanimiv. Imeli smo se lepo, čeprav smo bili na koncu malo utrujeni. Obiskali smo veliko zanimivih krajev in bolje spoznali avstrijsko Koroško. Tega izleta se bom še dolgo spomnila, seveda pa upam, da naslednje leto kaj takega ponovimo.

Maruša Šubic

 

(Skupno 137 obiskov, današnjih obiskov 1)