V petek, 15. novembra, smo se na OŠ Bled udeležile srečanja gorenjskih UNESCO ASP net šol. Pridružile so se mi učenke Brigita Ferlež, Maša Stanonik, Karin Eržen in Tanja Košir. Srečanje je potekalo v obliki delavnic, učenke so sodelovale v kulinarični delavnici, kjer so pripravljale prigrizke za vse udeležence. Nekaj učencev pa tudi njihovih mentorjev je sodelovalo na plesno-bobnarski delavnici, kjer so se ob preigravanju različnih ritmov dodobra razmigali. Na voljo pa je bila tudi likovna delavnica, kjer so nastajali unikatni izdelki.

Po zaključenem delu v delavnicah je sledila sklepna prireditev ob 40-obletnici valete učencev OŠ Bled z naslovom Zavrtimo se v času nazaj, na kateri so nam nekdanji in sedanji učenci nazorno in humorno predstavili razlike in podobnosti med šolo nekoč in danes.

Skratka, doživeli smo zanimivo popotovanje skozi čas in se prijetno družili z učenci, učitelji in upokojenci.

Teja Podgrajšek, koordinatorica Unesco dejavnosti

*****

 Maša in jaz sva se odločili obiskati bobnarsko delavnico. Vsak je dobil svoje palčke ter žogo za skakanje, na katero smo se kasneje naučili osnovne gibe bobnanja. Tanja in Brigita pa sta ta čas v kulinaričnem krožku pripravljali prigrizke, ki smo jih kasneje lačni pojedli. Po končanih delavnicah smo si ogledali še predstavo. Bilo je zelo lepo in z veseljem bi podobne delavnice ponovili.

Karin Eržen, 8. b

Bled 1 Bled 2 Bled 3 Bled 4 Bled 5 Bled

Pa še dva utrinka z Unesco razstave na šolskem hodniku:

Unesco razstava 1 Unesco razstava 2

(Skupno 13 obiskov, današnjih obiskov 1)