Od 22. novembra do 16. maja je na naši šoli potekal projekt »Ti meni danes, jaz tebi jutri.« Projekt se posveča socialnim odnosom, trajnostnemu razvoju in razmišljanju o odnosih s starejšimi. Sodelovalo je pet učiteljev in 78 učencev.

 **********************************************************

Največ časa smo namenili ustvarjanju izdelkov na temo PRAZNIKOV (decembrski možje, dan žena, materinski dan, velika noč ). Preberite in oglejte si, kako praznike doživljajo učenke in učenci. 

DECEMBRSKI MOŽJE

MIKLAVŽ PRI STARIH STARŠIH

Letos je bil Miklavž veliko bolj radodaren kot prejšnja leta. Predvsem pri atijevi mami, kjer je bilo več daril kot pri mamičinih starših. Ko smo odšli na Miklavža k mami, smo bili vsi zelo veseli, najbolj pa seveda jaz, saj mi je prinesel skoraj vse, kar sem si želela. Prav tako tudi mojim sestram in bratcu. Ko smo prišli domov, bratec in sestrica sploh nista hotela spat, saj sta si želela samo igrati z novimi stvarmi. Ko smo ju končno spravili spat, pa naslednji dan nista hotela iti v vrtec.
Pri drugi mami pa je bilo malo drugače. Dobili smo vrečo za celo družino, v kateri so bili: parkeljni, suho sadje in sladkarije. Tudi tega smo bili zelo veseli. Vse sladkarije smo odnesli v svojo sobo, jih shranili v posebno škatlo in jih jedli tekom celega meseca decembra. Tako so se iztekli ti Miklavževi dnevi.

Maja Bonča, 4. razred

DECEMBRSKI DOBRI MOŽ PRI STARIH STARŠIH

Vsi pri nas doma se veselimo decembra. Mami se pri atijevih starših veseli makove potice, ati pa se pri maminih veseli kuhanja »šnopca«. Otroci se še posebej veselimo sv. Miklavža. Pri mami Ivi in atu Damjanu (mamini starši) vedno dobimo kakšno sladkarijo in suhe krhlje. Pri mami Tini in atu Poldetu pa darila dobimo v posameznih vrečkah.
Dan sv. Miklavža je zelo poseben. Zbudimo se že zelo zgodaj (ponavadi ob dveh zjutraj) in se odpravimo v kuhinjo, kjer nas pričakajo darila. Po šoli komaj čakamo na obisk mame Tine in ata Poldeta. Letos je pri njima Ajdi prinesel konjička in punčko, Tinetu traktor in nakladalno, Maji Frozen zvočnik in mikrofon, mami in atiju pa suhe krhlje, vino in piškote. Jaz pa sem bila nad svojim darilom še posebej navdušena. Dobila sem namreč torbico in skavtsko pesmarico z akordi za kitaro. Torbico sem seveda nosila že naslednji dan, ko smo šli v Ljubljano. Pri nas Miklavž vedno prinese tudi darilo za obe mami in oba ata, za teto Niko in Davorja, pa tudi stric Jure in njegova Petra ne ostaneta praznih rok.
Ko pridemo domov, tudi mami Ivi odnesemo darilo in gremo pogledat, če je tudi pri njej prinesel kakšno darilo. Letos nam je prinesel čokoladice in Miklavža iz testa. Otroci smo vsako leto bolj veseli.
Mislim da je ta čas zelo prijeten, ne samo zaradi daril, ampak tudi za družino, saj se v tem času veliko več obiskujemo, pogovarjamo, se skupaj igramo družabne igre, oba ata in obe mami pa nam pogosto tudi pripovedujejo o svojih otroških doživetjih, pa tudi o svojih izkušnjah z darili. Tudi letos so bili to čudoviti dnevi.
Pri nas praznujemo samo dan sv. Miklavža, Božička in Dedka mraza pa ne. Vendar ničesar ne pogrešam, saj  imamo vedno vsega dovolj. Darila pridejo in gredo, čas, preživet s starimi starši, pa nam pusti ogromno lepega.

Janja Bonča, 7. razred

DAN ŽENA

MATERINSKI DAN

VELIKA NOČ

**********************************************************

 

TRAJNOST

V decembru smo na novoletnem sejmu izvedli menjalnico igrač. Učenci so lahko pred sejmom prinesli svojo igračo in jo zamenjali za kuponček ”Menjalnica igrač”. Na sejmu pa so lahko kupon zamenjali za drugo/novo igračo.

V februarju smo izvedli menjalnico pustnih oblačil. Nabralo se je kar lepo število pustnih kostumov.

Aprila so se učenci 8. b razreda s spodbudo Damjane Bonča preizkusili v recikliranju izdelkov iz različnih odsluženih materialov. Nastali so povsem novi, uporabni in lični izdelki, ki bodo služili novim namenom.

V aprilu so učenci izvedli čistilno akcijo v okolici šole in v okolici svojih hiš.

**********************************************************

 

RISANKE

Pri rednem pouku in pri urah podaljšanega bivanja so si učenci ogledali več risank in poučnih filmov. Po vsakem ogledu smo se pogovorili in ustvarjali. Najbolj so jim bile všeč kratke risanke Lepši svet, tema odpadki.

     

Koordinatorica Maja Trček

(Skupno 144 obiskov, današnjih obiskov 1)