S Simbiozo giba do zdravega načina življenja. 

Mesec april je na šoli v Poljanah zaznamovan s preverjanjem gibalnih sposobnosti učencev v okviru športnovzgojnega kartona. Učenci tako opravljajo testiranja, ki so zabeležena na slovenski ravni. V duhu ohranjanja dobrih gibalnih navad smo odraslim – staršem, dedkom in babicam – letos v okviru Simbioze giba pod geslom Fit Poljane ponudili možnost podobnega testiranja gibalnih sposobnosti. Akciji se je pridružil tudi zdravnik, ki je pred testiranjem z udeleženci opravil razgovor in jih usmeril naprej na testiranje.
Preizkusili so se v skoku z mesta, 6-minutnem testu hoje, stisku dinamometra in opravljenih meritvah višine, telesne mase in obsega pasu. Na osnovi meritev, ki so jih izvedli učenci prostovoljci pod budnim očesom učiteljev športa, pa smo udeležencem pripravili povratno informacijo in usmeritve glede vzdrževanja telesne kondicije.

Bolj kot vse meritve pa je smisel takega dogodka medgeneracijsko povezovanje, druženje, smeh, sproščen pogovor in izmenjava izkušenj. Neprecenljivo. Ponovimo tudi drugo leto!

Barbara Tavčar

 

 

(Skupno 111 obiskov, današnjih obiskov 1)