23. april, SVETOVNI DAN KNJIGE IN AVTORSKIH PRAVIC, je posvečen promociji branja, založništva in zaščiti avtorskih pravic ter intelektualne lastnine.

Ena od spremljevalnih dejavnosti je tudi NOČ KNJIGE, ki se je učenci naše šole z veseljem udeležijo vsako leto. Letos je bilo sicer čutiti nekaj razočaranja, ker se je noč knjige dejansko dogajala le 21. aprila v večernih urah, a pri udeležencih to ni pokvarilo vzdušja.
Poslušali smo zgodbo Gorana Vojnovića: Sinica in taščica. Spoznali smo ptice in ugotovili, da smo jim podobni. Kot ptice se tudi mi razlikujemo med seboj, a če sodelujemo s svojimi različnimi talenti, lastnostmi … skupaj zmoremo več, skoraj vse.
Učenci so ptice izdelovali v likovni delavnici in ročnih delih, kjer so ustvarili ozadje in rekvizite za gledališko delavnico. Udeleženci kuharske delavnice pa so prav za vse pripravili okusno večerjo – sadno kupo in ptičke iz testa. S polnimi želodčki smo si ogledali še dramatiziran odlomek iz knjige, ki so ga s petjem in igranjem obogatili udeleženci glasbene delavnice.

Učenci so bili povabljeni, da noč knjige nadaljujejo doma z branjem po lastnem izboru. Upajmo, da jim je uspelo.

 

Majda Bernik

 

(Skupno 338 obiskov, današnjih obiskov 1)