Leto je naokoli. Oktober je tako postregel že s 13. Unescovim tujejezičnim recitalom JEZIK – KULTURA IN TRADICIJA pod okriljem Gimnazije Škofja Loka. Tema letošnjega srečanja je bila: Voda nas povezuje! Osnovne in srednje šole ter vrtci iz vse Slovenije so v različnih jezikih ustvarjali na temo vode in razmišljali o pomenu vode za življenje.

Otroci iz OŠ Mojstrana so prišli do ugotovitve, da je voda postala že bolj dragocena od nafte in da se v prihodnosti utegnejo biti veliki boji za pitno vodo, kajti voda ni le pomembna za življenje, voda JE ŽIVLJENJE.

Naše učenke Tanja, Karin, Brigita, Maša in Patricija so pobrskale po ljudskem izročilu Poljanske in Selške doline ter ga predstavile občinstvu, postregle so s poučnimi pregovori in ljudskimi reki ter recitirale pesmico v angleškem jeziku z naslovom I NEED WATER.

Slišali smo zanimive nastope v stari kočevarski govorici, ki nas je malo spomnila na nemščino, a vseeno nismo mogli veliko razumeti. Do besede so prišli tudi rusko in dansko govoreči učenci, zastopani pa so bil seveda tudi drugi jeziki: francoski, španski, poljski …

Skratka, v jesensko obarvani Škofji Loki je bilo tudi tokrat lepo in poučno.

Teja Podgrajšek, koordinatorica Unesco dejavnosti

Karin Eržen, 8. b:

V petek popoldne mi je bilo zelo všeč. Najprej smo se sprehodile do Sokolske dvorane, kjer smo dobile malico, in nato imele nastop. Pri vseh je bila prisotna trema, a ko smo prišle na oder, smo na tremo pozabile in izpeljale naš nastop. Super je bilo.

 

unescounesco2  unesco9unesco4unesco5

unesco3

(Skupno 18 obiskov, današnjih obiskov 1)