Kot vsako leto se je tudi letos DP v orientacijskem tek za osnovne in srednje šole odvijalo v deževnem vremenu. Slabo vreme očitno ni problem, saj število tekmovalcev vztrajno narašča, tako da se je letos zbralo že 380 tekmovalcev, od tega tudi nekaj učencev s posebnimi potrebami.

Ker se število sodelujočih šol iz leta v leto povečuje (letos že 35 sodelujočih šol), je tudi konkurenca vse hujša. Kategorija, ki je vedno najbolj zastopana in v kateri so naši učenci dosegli ekipno 5. mesto, je kategorija starejših dečkov. Za našo šolo so tekmovali naslednji učenci: Jernej Dolenec (6. mesto), Aljaž Novak (9. mesto), Grega Ržen (13. mesto), Janko Kržišnik (14. mesto), Jure Križnar (30. mesto) in Matjaž Dolenec (35. mesto). Ekipno je zmagala šola Log – Dragomer, drugi so bili učenci OŠ Komenda in tretji učenci OŠ Idrija. V kategoriji starejših deklet so sodelovale: Eva Krek, ki je zasedla nehvaležno 4. mesto, Urška Dolenec, ki jer bila 19. in Tina Ržek, ki se je uvrstila na 34. mesto. Ekipno so se dekleta uvrstila na 5. mesto.  Prve so bile učenke OŠ Tabor, druge učenke OŠ Zadobrova in tretje učenke domače šole OŠ Vodice.

Smo pa letos sodelovali tudi z ekipo mlajših učencev in učenk, ki so bili zelo uspešni. Pri mlajših učencih je odlično 4. mesto osvojil Marcel Stržinar, 13. je bil Urban Drlink, 14. Jaka Košir, 20. Aljaž Rakovec in 26. Aljaž Luznar. Ekipno so mlajši učenci dosegli drugo mesto, takoj za učenci domače šole. Prav tako so bile izredno uspešne tudi mlajše učenke, ki so ekipno osvojile prvo mesto in tako ugnale vso konkurenco. Na nehvaležno 4. mesto se je uvrstila Karmen Potočnik, 5. je bila Anja Šubic, 10. Neža Justin, 29. Ana Hafner. Ana Rupar pa je zgrešila eno točko in bila tako diskvalificirana.

Če pogledamo nazaj, lahko rečem, da je za nami zelo uspešno tekmovanje. Žal je izostala kolajna, čeprav smo bili tako blizu v več kategorijah. Spodbudno je tudi dejstvo, da imamo mlajše učenke in učence, ki so že pokazali veliko znanja in poguma in ekipno posegli po najvišjih mestih. Delo z njimi se bo nadaljevalo in upamo, da bo v prihodnjih letih obrodilo sadove oz. kolajne.

Aleš Mrak

no images were found

 

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)