V torek, 28. februarja, smo se učenci sedmih razredov odpravili v Živalski vrt Ljubljana. Tega dne smo se vsi zelo veselili.
Takoj po vstopu v živalski vrt smo spoznali našo vodičko Nežo. Povedala nam je, da bomo dopoldne preživeli skupaj. V tem času bomo spoznali živali in jih imeli v rokah ter jih božali.

Živi stik smo imeli s kačo in pajkom.

Najini mnenji:
Meni osebno ni bila všeč kača. (Liza)
Meni so bile najbolj všeč opice. (Mija)

Živali, ki sva si jih najbolj zapomnili:

  • SURIKATE, zaradi njihove postave,
  • KAPIBARI, ker sta imeli veliko prostora,
  • MORSKI LEVI, ker smo videli njihov trening,
  • OPICE, ker so tako lepo skakale,
  • OVCE, ker so bile videti kot žive jaslice,
  • ŽIRAFE, ker sva si zapomnili, da lahko zrastejo do pet metrov in pol.

PTICE pa so bile zaprte zaradi ptičje bolezni.

Mija in Liza, 7. b

 

To, da smo šli v ZOO Ljubljana, je bila odlična priložnost, da se tudi česa naučimo. Imeli smo voden ogled. Na začetku smo  poslušali kratko razlago in ob koncu razlage smo imeli veliko časa, da smo dobili odgovore na naša vprašanja o živalih. Pogovarjali smo se o okostjih živali, živalskem perju, stopinjah, živalskih sklepih … Vodiča smo lahko vprašali, kar smo želeli. Po tej razlagi smo si ogledali hranjenje morskih levov. Medtem ko smo si ogledovali morske leve, nam je vodič razložil, kar nas je zanimalo o njih. Meni so bili najbolj všeč šimpanzi, slon, kača in pajek. Proti koncu  ogleda živali smo se odpravili v učilnico, kjer smo se posedli na stole in imeli še stik z živaljo. Najprej smo spoznali prijazno, udomačeno kačo. Najprej je bila le na tleh, potem smo jo lahko še pobožali ali držali. V roke smo dobili tudi ptičjega pajka. Tudi tega si lahko pobožal ali držal v roki.

Meni se je zdelo zelo zabavno in poučno. Veliko smo se tudi nasmejali.

Ajda Stanonik, 7. a

 

 

(Skupno 189 obiskov, današnjih obiskov 1)