Čeprav je zima ponovno pokazala zobe, smo se učenci 4. in 5. razredov raje kot na sneg odpravili na drsanje v Ledeno dvorano v Kranj. Ker precej učencev ni imelo svojih drsalk, smo si jih najprej izposodili, nato pa takoj oblekli vsa potrebna zaščitna oblačila, na glavo pripeli čelado, obuli drsalke in že smo bili na ledu. Začetni previdnejši koraki so kmalu postali bolj sigurni in veselo smo nabirali kroge po ledeni površini. Oblačil je bilo kmalu preveč, saj je postalo iz kroga v krog bolj vroče. Ko pa so nam učiteljice pripravile še zabavne igre, se je hitrost in spretnost drsanja le še povečala. Dve uri sta nam zelo hitro minili. Šele tedaj smo ugotovili, da nismo imeli časa niti za malico, ki nam je po koncu drsanja zares teknila. Vmes smo opazovali, kako so s strojem zgladili led in ga pripravili za naslednjo skupino nadobudnih drsalcev.
Vsi veseli in ponosni na novo osvojeno znanje drsanja smo se z avtobusom vrnili v šolo. Preživeli smo zares lep športni dan.

Preberite si še vtise učencev 5. a:

  • Imeli smo se super, ker smo lahko drsali, namesto da bi pisali. Spremenili bi, da bi bile boljše drsalke in več boljše hrane. (Tinkara, Neža, Žiga)
  • Najbolj nam je bilo všeč, ker smo igrali igre na ledu in drsali. Ni nam bilo všeč, ker nas je zeblo. (Sara, Maša, Lucija)
  • Na drsanju nam je bilo zelo všeč, da smo se igrali igre in se veliko novega naučili. Bolje bi bilo, če bi bili tam več časa. (Anita, Daša)
  • Na športnem dnevu je bilo zelo zabavno. Všeč mi je bilo, ker smo se šli črnega moža. Ni mi bilo všeč, ker se nismo šli štafete. (Klara)

 

Cilka Čibej

 

(Skupno 182 obiskov, današnjih obiskov 1)