Slovenski kulturni praznik smo tokrat v šoli praznovali nekoliko prej, saj je državni praznik 8. februar sredi zimskih počitnic. Prireditev, s katero smo se poklonili slovenski kulturi, so pripravili učenci, ki obiskujejo izbirni predmet gledališki klub, pevke mladinskega zbora in učenci, ki obiskujejo glasbeno šolo. Z besedo, pesmijo in inštrumentalno glasbo so zajeli bistvo naše kulture in umetnosti.
Mentorica gledališkega kluba je k nam povabila tudi posebnega gosta, ki nas je s svojim razmišljanjem o kulturi, domovini in medosebnih odnosih z umetniško besedo popeljal še globlje v svet umetnosti – dramskega igralca g. Gregorja Čušina

Mentorica in vodja prireditve, učiteljica slovenščine Barbara Meglič, je z nami delila svoje razmišljanje o pomenu umetnosti:
“Umetnost ima moč, da odstira tančico skrivnosti, ki je ujeta v besede, slike, gibe, note, in nas vodi v še neodkrite svetove. Predstavlja tudi človekov skriti dom, včasih celo edino zatočišče. Umetnost tudi zbuja! Kliče nas iz vseenosti, ustaljenosti in zaspanosti. V družbi umetnosti navadno pozabimo na čas, zato vas vabim, da odpremo srca in doživimo lepoto.”

Ob slovenskem kulturnem prazniku odprimo srca lepoti umetnosti in z njo obogatimo tudi vse druge dni. Naj umetnost in kultura postaneta bogastvo, ki nam ga ne bo mogel odvzeti nihče!

 

(Skupno 270 obiskov, današnjih obiskov 1)