V januarju in februarju so devetošolci pred pomembno in včasih težko odločitvijo – kam naprej, katero srednjo šolo naj izberem, bo dovolj točk za vpis, kaj bi rad počel, kaj me veseli …

V veliko pomoč je mladim t. i. karierni dan, ki ga na naši šoli organiziramo že nekaj let. Izvedemo ga v okviru tehniškega dne za 9. razred, udeležijo pa se ga lahko tudi drugi – učenci 7. in 8. razreda, starši … Mladim se predstavijo izbrane srednje šole in lokalna podjetja ter jim tako mogoče olajšajo odločitev za nadaljnje šolanje.

Letos so se nam predstavila TRI PODJETJA – Polycom, LTH Casting in Marmor Hotavlje, kasneje pa še srednje šole.

SREDNJE ŠOLE

Srednja zdravstvena šola Ljubljana, Šolski center Škofja Loka; Srednja šola za strojništvo, Gimnazija Franceta Prešerna, Kranj, Biotehniški center Naklo, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo Ljubljana, BIC Ljubljana, Gimnazija in veterinarska šola, Gimnazija Škofja Loka, Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana, Šolski center Kranj, SESGŠ.

 

Osmošolci so zadovoljni, da lahko že pred devetim razredom dobijo nekaj informacij o srednjih šolah, ki jih zanimajo.

Zelo dobro se mi zdi, da šola organizira karierni dan, saj sem izvedela veliko o različnih šolah, o točkah za vpis, urnikih itn.
Klara, 8. razred

Tak dan se mi zdi super, saj vem, da priložnosti za to učenci 8. razredov nimajo na vseh šolah. Tako pa smo tudi mi lahko izvedeli več o šolah, ki nas zanimajo. V 9. razredu se bom tako lažje odločila za srednjo šolo. Še več pa bom verjetno izvedela na informativnih dnevih v februarju.
Blažka, 8. razred

 

Kaj pa pravijo devetošolci?

Ta dan je bil zelo uporaben, izvedela sem veliko o srednjih šolah, na informativni dan bom obiskala Srednjo vzgojiteljsko šolo v Ljubljani.
Lucija

Dobili smo veliko informacij o srednjih šolah in mislim, da se bomo zdaj lažje odločili. Za informativni dan sem izbrala obisk Gimnazije Škofja Loka.
Eli

Za nas je tak dan koristen, saj izveš tudi stvari, za katere prej nisi vedel. Na informativni dan bom odšla na Srednjo vzgojiteljsko šolo Ljubljana in v BC Naklo.
Anja

Izvedela sem veliko o šolah, ki me zanimajo. V februarju si bom ogledala Srednjo zdravstveno šolo Ljubljana, Gimnazijo Škofja Loka, za eno šolo pa se moram še odločiti.
Zoja

V redu je bilo, zanimivo. Vesela sem novih informacij, saj sem zaradi njih začela razmišljati tudi o drugih šolah. Na informativnem dnevu si bom ogledala tri šole – Gimnazijo Škofja Loka, Srednjo zdravstveno šolo v Ljubljani, za tretjo pa bom še razmislila.
Lara

Predstavljanje šol mi je bilo všeč, saj smo dobili v pogled v to, kakšna je šola in kakšni so učitelji. Škoda pa se mi zdi, ker sem bila lahko samo na treh predstavitvah, saj sta me zanimali še dve srednji šoli. Verjetno bom na informativni dan odšla v BIC Ljubljana, za ostale šole pa še ne vem.
Eva

Organizacija kariernega dne se mi zdi zelo uporabna in pomembna, saj ti pomaga pri težki odločitvi. Na informativnih dnevih si bom ogledala Gimnazijo Škofja Loka, Gimnazijo Kranj ter Gimnazijo Bežigrad ali Gimnazijo Poljane.
Tara

Tak dan je zelo koristen za tiste, ki še niso odločeni, kam bi se vpisali. Sam sem se že odločil za Biotehniški center Naklo.
Taj

 

(Skupno 225 obiskov, današnjih obiskov 1)