V sredo, 25. 9. 2013, so učenci 2. razreda imeli 1. športni dan. S kombiji so se odpeljali do Malenskega Vrha, od tam pa peš krenili proti Gori. Večino poti so hodili po gozdu, zato so med krajšimi postanki lahko opazovali tudi spremembe v naravi, ki jih s seboj prinaša jesen. Kljub dobri vremenski napovedi jih je skoraj celo dopoldne spremljala megla, ki pa ni pokvarila njihovega vzdušja. Pri cerkvici na Malenskem vrhu so se najprej okrepčali z malico.

Tudi na telovadbo niso pozabili. Ne le da so se ogreli, saj jih je po postanku začelo zebsti, marveč tudi zato, da so se na pohodu spomnili pokojnega športnega novinarja Staneta Ureka. Spomnimo se, da se ga starejša generacija še vedno spominja zlasti po oddaji Jutranja telovadba s telovadcem Tomažem, ki jo je imel vsako jutro na 1. programu Radia Slovenija. Letos mineva že 20 let od njegove smrti, spomin nanj pa se vsako leto ohranja tudi z Urekovim pohodom na Goro – Malenski vrh, ki je organiziran v začetku oktobra. Tudi ta športni dan smo delavci naše šole organizirali v ta namen, čeprav smo ga zaradi boljše vremenske napovedi izpeljali že zadnji teden v septembru.

Po krajšem postanku, malici in telovadbi so se drugošolci z Gore vračali po drugi poti nazaj v Malenski Vrh, od tam pa ponovno s kombiji nazaj v šolo. Kljub utrujenosti so bili zadovoljni in dobre volje, saj so tako opravili tudi eno izmed nalog za športno značko Zlati sonček.

Učiteljica Irma Čadež

no images were found

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)