V ponedeljek, 2. septembra 2013, je 32 prvošolcev prvič prestopilo prag Osnovne šole Poljane. Učenci so se skupaj s starši zbrali v avli šole.

Najprej so jih pozdravili ravnateljica ga. Metka Debeljak, župan g. Milan Čadež ter policist g. Sebastjan Mirnik. Ravnateljica je poudarila pomen prvega šolskega dne, ki si ga vsak izmed nas zapomni za celo življenje. Župan je nekaj besed namenil staršem prvošolcev ter se jim zahvalil za tako številčno generacijo. Učenci so se zelo razveselili županovega darila – slovenske zastave, s tem pa prevzeli dolžnost, da jo bodo skupaj s starši doma izobesili ob državnih praznikih. Policist je nato opozoril še na varnost v prometu ter na spoštovanje prometnih predpisov. Obljubil je, da nas med letom večkrat obišče.

Po uvodnem pozdravu je sledila lutkovna igrica Pod medvedovim dežnikom, ki so jo zaigrale vzgojiteljice iz Vrtca Agata.

Po njej  so prvošolci v spremstvu staršev in svojih učiteljic odšli v učilnice. Najprej so si jih ogledali ter jih opisali. Povedali so, kaj vse so skupaj s starši pripravili in prinesli v svojih torbah. Nato so se posedli v krog ter poslušali zgodbo o prvem šolskem dnevu živali.

Dobili so prvo nalogo – barvanje živali iz zgodbe. Ker so jo prav vsi uspešno opravili, so zato prejeli nekaj pozornosti – rutico za varnost v prometu, urnik ter darilo.

Prvošolce je nato čakala malica – sladko presenečenje, starši pa so dobili še nekaj uvodnih informacij.

Preživeli smo lep prvi šolski dan in upamo, da bo enako uspešno potekalo tudi celotno šolsko leto 2013/14.

Andreja Mlinar

 

no images were found

(Skupno 30 obiskov, današnjih obiskov 1)