V četrtek, 21. januarja, so učenci 2. razreda imeli 3. športni dan. Potekal je v Javorjah, ob naši  podružnični šoli.

Učitelj Janez Poljanšek je za nas pripravil zanimive in preproste igre na snegu. Učenci so lahko izbirali med smučanjem, sankanjem ali drsanjem z lopatami.

Ob prihodu v Javorje je skupina smučarjev ostala na igrišču ob šoli, ostali pa so odšli na sprehod proti Muravam. Krajši čas so uživali v soncu, se valjali po snegu in ustvarjali grad. Presenečeni so bili nad drobnimi snežinkami, ki so se kot bleščice svetlikale v soncu. Še bolj so jih na nebu presenetile mavrice, ki so se porajale druga za drugo.

Ob prihodu nazaj k šoli, so nas že čakali smučarji. V času naše odsotnosti so se preizkusili v poligonu, slalomu in skokih. Nato je sledilo še tekmovanje. Vsi so bili zelo pogumni in željni zmage. Navijači so jih zavzeto vzpodbujali, kar je tudi pripomoglo k dobrim rezultatom.

Aktivnosti na snegu so zahtevale tudi svoje, zato so učenci z veseljem odšli na malico. Pogreli so se s toplim čajem, se nekoliko odpočili in si nabrali novih moči.

Nato smo se ponovno podali na bele strmine – tokrat s sankami in lopatami. Vsepovsod je bilo slišati smeh ter navdušene vzklike ob spustu po bregu. Sledilo je še tekmovanje v sankanju. Učitelj Janez je sankačem razložil pravila tekmovanja. Učenci so tekmovali v parih. Z dobrim medsebojnim sodelovanjem so sankači ob prihodu v cilj dosegali dobre rezultate. Prigodam, padcem ter borbam za dobro uvrstitev smo se vsi iz srca nasmejali.

Tik pred odhodom v Poljane je bila na vrsti še razglasitev najboljših smučarjev in sankačev. Glasno smo jim zaploskali, se zahvalili učitelju Janezu za odlično izpeljavo športnega dne in se z avtobusom odpeljali nazaj v šolo. Kljub utrujenosti smo bili vsi zelo veseli.

no images were found

(Skupno 7 obiskov, današnjih obiskov 1)