18. novembra smo praznovali dan slovenske hrane in izvedli že dvanajsti Tradicionalni slovenski zajtrk, katerega osrednja tema je bila mleko in mlečni izdelki. K temu spodbujamo tudi z letošnjim sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«

 

 

1. razred
Zelo dober zajtrk! (Zarja, Jakob, Matic, Ela) – Zajtrk je bil dober, domač. (Zala K.) – Kruh, maslo pa med … (Klemen) – Dober kruh. (Hana, Mehmed) – Dobro maslo. (Eva) – Med pa kruh sta najboljša. (Maja) – Bil je drugačen, dober zajtrk. (Izak, Saša)

 

2. razred
Bilo je zelo dobro. (Katja) – Vse, kar smo jedli, so nam pridelali bližnji kmetje. (Eva J.) – To je najboljši zajtrk! (Leja) – Vsa hrana je bila pridelana v Sloveniji. (Neža) – Najboljši je bil med. (Primož) – Zelo dobro je bilo mleko. (Kristina) – Vsa hrana je bila zelo zdrava. Zelo lepo je bilo, ko smo plesali ob pesmi Čebelice. (Luka, Kaja) – Bilo je dobro, ker smo delali v skupini. (Matevž) – Naslikali smo, kako se pridela posamezna hrana, ki smo jo uživali pri zajtrku. (Eva J.) – Posebej všeč mi je bilo risanje. (Luka) – Zelo lepo dopoldne je bilo. (Primož) – V redu zajtrk je bil, rada imam med. Tak zajtrk bi še imela. (Neža) – Dober (Lucija), okusen (Gašper). – Domača hrana je NJAMA! (Teodor)

Drugošolci so se poleg zajtrka zelo razveselili še ene, za zdravje pomembne akcije, 8-TEDENSKEGA IZZIVA ZBIRANJA KORAKOV, ki bo potekal od 20. novembra 2022 do 14. januarja 2023.

(Več o izzivu, ki je namenjen vsem, lahko preberete v rubriki Aktualno oz. na povezavi https://sport-poljane.splet.arnes.si/izziv-zbiranja-korakov/)

Zdi se mi, da se bomo tudi gibali, ko bomo šteli korake. (Eva J.)
Dobro bo, ko bomo hodili in šteli korake. (Katja)
Všeč mi je bilo, ko smo dobili izziv korakov. (Špela) – Gibanje je zabavno. (Tina) – Gibanje je ful dobro. (Gašper)

3. razred
Bil je dober in slasten, pili smo mleko in jedli kruh, maslo in med. Všeč mi je bilo, ker smo skupaj sedeli. (Katja) – Dan hrane. Med, maslo, kruh, jabolko, mleko. Kulturno. Dobro. Domače. Dan čebel. Všeč mi je bilo prav vse! (Erik) – Pridelano je v Sloveniji. Jedi so bile: kruh, maslo, med, mleko in jabolko. (Urban Č.) – Zelo je bil dober. Imela sem se dobro, peli smo, raznašali malico. (Sara K.) – Današnji zajtrk je bil zelo dober in zabaven. Še prej smo peli pesem Čebelice. (Sara Š.) – Samo na ta dan zajtrkujemo v šoli. Takrat se spominjamo dobrih čebel, všeč mi je bilo, ker je bila dobra hrana. (Peter P.) – Zajtrkoval sem kruh, med in mleko. Najbolj všeč mi je bil med. (Nace) – Všeč mi je bilo, ker smo s prijatelji skupaj jedli. (Oskar) – Najljubše – ko smo prepevali. (Teja) – Da smo jedli zdravo hrano. Pripravili smo mize za hrano, všeč mi je bilo, da smo imeli med in kruh. (Emanuel) – Všeč mi je bilo prav vse. (Rok) – Da smo jedli med in puter. To je dobro in zdravo, zraven pa še mleko in jabolka. (Marcel) – Zelo dober zajtrk, lepo je bilo, ker smo sedeli skupaj. (Neja) – To je zdrava hrana. Mleko dobimo od krav. Maslo naredimo iz mleka, med pa je od čebel. Čebele živijo v čebelnjaku. (Luka) – Všeč mi je bilo, ko smo peli in ko smo jedli. (Anja) – Zajtrk je bil zelo dober, zelo okusen, slasten! (Nace, Urban, Andraž) – Najbolj mi je bilo všeč jabolko. (Martin) – Všeč mi je med. (Oton)

4. razred
Zelo dober zajtrk, najbolj mi je všeč kruh z maslom in medom. (Lovro) – Najboljša sta bila črni kruh in maslo. (Tilen) – Zdi se mi zelo dobro, da imamo slovenski tradicionalni zajtrk in se spomnimo, da jemo domače dobrote. (Julija)
Zelo je bilo dobro, najboljše je bilo jabolko. (Maja) – Dobro; od vsega imam najraje med. (Tilen) – V naši družini imamo kar nekaj čebelarjev in to mi je všeč. (Blaž) – Pri nas doma imamo kozje mleko in izdelujemo tudi sir – vse za prodajo. S tem prispevamo k samooskrbi. (Tilen)

5. razred
Všeč mi je bila hrana, veliki kosi kruha in pesem. Smo pa malo dalj čakali na zajtrk. Bil je super, mleko najboljše. Lepo je bilo, ko smo peli pesem Čebelar. (Tinkara, Maša)

 

 

 

 

(Skupno 236 obiskov, današnjih obiskov 1)