Pogovarjali smo se o aditivih v prehrani, kar je bilo zelo zanimivo. Najbolje in hkrati neprijetno je bilo, ko nam je učitelj razložil, kaj jedo v nekaterih državah (pečeni morski prašički, pajki, miši …). Povedal nam je tudi, da bomo v prihodnosti verjetno jedli žuželke. Na koncu smo poskusili tudi različne tekočine. Vsaka je imela drugačen okus, morali smo določiti, kaj smo okušali. To smo kasneje ponovili tudi z vonji, ki so bili po večini zelo prijetni; točkovali smo jih in ugotovili, da je kar težko določiti pravi vonj nečesa.

Ema Krek, 8. a

Naša tema so bila čutila. Na začetku smo imeli dve uri teorije, potem pa smo poskušali različne raztopine in preizkušali svoje sposobnosti vohanja. Naučili smo se veliko novega.

Luka Košir, 8. b 

 

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)