petek, 7. 6., in sobota, 8. 6. 2013

V petek popoldne smo se z učenci 2. skupine odpravili na dvodnevni plezalni tabor, organiziran v sodelovanju s Plezalnim društvom Cempin iz Poljan. Plezali smo v plezališču v pod Gradiško Turo v Vipavi, taborili pa v lepo urejenem kampu pod plezališčem.

Vreme je zdržalo, čeprav v petek, ko smo prispeli, ni kazalo ravno najbolje. Navdušeni in željni novih doživetij smo se zbrali takoj, ko so bili šotori postavljeni.  Naši plezalni inštruktorji Drago, Janez in Jaka so nas po uvodni predstavitvi plezalne opreme in pogovoru o primernem in varnem obnašanju v plezališču, odpeljali do plezališča. Na taboru se je večina otrok prvič srečala s plezanjem v skali. Prvi nerodnosti navkljub so otroci hitro pridobili občutek ter s tem veselje in zagnanost. Plezanju kar ni bilo konca in v tabor smo se vrnili, ko se je že mračilo. Potrebno je bilo pripraviti še večerjo, ki nam je nadvse teknila. Ura je bila že kar pozna, ko smo se odpravili v umivalnico in se pripravili za nočni počitek.

V soboto so se prvi zagnani plezalci zbudili že zelo zgodaj in ob igranju nogometa ter drugih igrah komaj dočakali, da se zbudijo še ostali.

Po slastnem zajtrku (evrokrem) smo se s svojimi plezalnimi inštruktorji zopet odpravili v plezališče, kjer smo preživeli plezalno naporno, a zelo zanimivo dopoldne. Prav vsi smo se preizkusili v različnih plezalnih smereh.

Po vrnitvi v tabor so nam inštruktorji pripravili kosilo, sami pa smo pričeli s pospravljanjem tabora. Čas, ki nam je še ostal do odhoda, smo izkoristili ob druženju in igrah na igrišču.

Alenka Jelovčan

1. dan

no images were found

2. dan

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)