12. junija smo končno dočakali pravo poletno vreme. Četrošolci smo se zato odpravili iz razreda na pohod proti Slajki. Do izhodišča, vasi Hotavlje,  sta nas peljala prijazna voznika kombijev.

Vzpon smo pričeli pri Mizarstvu Jezeršek, od koder smo sledili smerokazom, ki vodijo proti Slajki. Učenci so jih hitro našli, čeprav so bila nekatera znamenja zelo dobro skrita na drevesih ter zato slabše vidna. Med hojo smo si čas krajšali s prijetnim kramljanjem s sošolci in sošolkami, zato pot ni bila naporna. Ker je bilo sonce že zelo toplo, smo si čez nekaj časa vzeli čas za prvi postanek ter naredili nekaj požirkov tekočine iz nahrbtnika. Nadaljevali smo pot proti vrhu ter opazovali naravo, ki nas je obdajala. Kmalu smo zagledali veliko anteno na vrhu hriba, za njo pa tudi kočo na Slajki. Imeli smo čudovit razgled na okoliške vasi in hribe. Dan je bil res kot naročen za planinarjenje. Pri koči smo si privoščili zasluženo malico ter tudi nekaj sladkarij. Učenci, ki so s seboj imeli planinske knjižice, so v koči dobili planinski žig. Ker smo imeli na razpolago kar nekaj časa, smo se šli nekaj iger na prostem.  Slišati je bilo veliko smeha, učenci so uživali. Pred odhodom smo naredili še gasilsko sliko – komaj smo se vsi spravili na fotografijo! Po ozki gozdni stezi smo se spustili v dolino in za cerkvijo zopet prišli na Hotavlje. Naredili smo krožno pot, ki res ni bila dolgočasna.

Ker so bili učenci pri spustu zelo hitri, smo imeli čas, da smo si na Hotavljah ogledali mlin ter jez. Nekaj minut čez poldne pa sta nas pri gostilni Lipan že čakala naša kombista. Zadovoljni, rdečih lic ter  nekoliko utrujenih nog smo se vrnili v Poljane.

 

Andreja Burjek

 

no images were found

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)