V četrtek, 13. 10. 2022, je v Dolenjskih Toplicah potekalo državno prvenstvo v orientacijskem teku za osnovne in srednje šole. Letos je tekmovanje spet potekalo tako kot pred epidemijo. Teren nad Osnovno šolo Dolenjske Toplice je bil za večino nastopajočih kar zahteven. Tudi postavljalec tras za posamezne kategorije se je potrudil in postavil kontrolne točke na skrita mesta. Kljub varljivemu vtisu, da je teren odprt in lahko prehoden, je množica poti na terenu marsikaterega tekmovalca spravljala v obup. A na koncu so vsi našli pot iz gozda.
Na letošnji izvedbi je bilo nekaj manj učencev kot običajno. Naši učenci in učenke so tekmovali v kategoriji B (6. in 7. razred) in C (8. in 9. razred). Med učenkami je bila najbolje uvrščena Maruša Šubic, ki je v kategoriji C zasedla 5. mesto, Nika Božnar pa je zasedla 20. mesto. Med mlajšimi učenkami v kategoriji B je 15. mesto osvojila Tinkara Cankar.

Pri fantih smo tekmovali samo v kategoriji C, in sicer je nastopal Maks Božnar, ki je zasedel 38. mesto, Taj Stanonik in Đorđe Devič pa sta ostala brez uvrstitve.       

Vsem nastopajočim čestitke za udeležbo na tekmovanju in dosežene rezultate.

Mentor: Aleš Mrak     

 

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)