Učitelji OŠ Poljane smo 23. maja že osmič zgledno organizirali tekmovanje s kolesi  − Kaj veš o prometu oziroma po naše kar BICIKL 2013. Tekmovanje je štelo za občinsko prvenstvo, najboljši – zmagovalec v starejši kategoriji, pa potuje na državno prvenstvo, ki bo letos v Ljubljani na OŠ Poljane, 1. junija 2013.

Po prestavitvi datuma zaradi slabega vremena smo končno dočakali sončen dan, tako da so kolesarji v lepem pomladanskem vremenu tekmovali v znanju cestnoprometnih predpisov. To znanje so nato pred natančnimi kontrolorji – učitelji OŠ Poljane −  prikazali v cestni vožnji po poljanskih ulicah in na koncu so spretnosti na kolesu izvajali še na spretnostnem poligonu pod vodenjem naših hišnikov Filipa in Tomaža. Nastopilo je 40 kolesarjev iz obeh osnovnih šol naše občine ter podružnični šoli iz  Javorij in Sovodnja.

Mlajšo kategorijo smo letos prvič razdelili v dve skupini: na skupino kolesarjev podružničnih šol in na skupino tekmovalcev obeh centralnih šol. S to potezo želimo privabiti res vse naše podružnice, za to pa obstaja še en razlog – učenci na podružnicah, na resničnem podeželju, niso v enakem položaju kot vrstniki iz doline, ki so vsakodnevno izpostavljeni agresivnemu cestnemu prometu.

Med podružničnimi šolami je bila najboljša Ana Rupar iz PŠ Javorje pred Darkom Matijevičem in Patricijo Bajt iz Sovodnja.

Med učenci in učenkami petih razredov obeh OŠ v naši občini pa je zmagal Nejc Marolt iz Poljan pred Saro Buh in Lukom Stanonikom iz OŠ Ivana Tavčarja.

V starejši kategoriji so vse tri pokale odnesli tekmovalci iz Gorenje vasi. Zmagala je Sara Primožič pred Jakom Osredkarjem in Janžetom Strelom. Naš Matej Oblak se je uvrstil na nehvaležno četrto mesto.

Na državnem prvenstvu bo Občino Gorenja vas – Poljane zastopala Sara Primožič.

Vsi so pod pokroviteljstvom Avtošole Praktikum, Občine Gorenja vas – Poljane in OŠ Poljane prejeli zasluženo majico z logotipom, ki ga je izdelala učenka osmega razreda, Tanja Luznar, malico in najuspešnejši seveda pokale.

 

Janez Poljanšek

 

Bicikl 2013_rezultati

 

no images were found

(Skupno 11 obiskov, današnjih obiskov 1)