Učenci naše šole radi sodelujejo na različnih natečajih. Eden od njih je tudi natečaj Evropa v šoli, ki ga organizira Zveza društev prijateljev mladine. Tudi letos smo sodelovali z likovnimi in literarnimi deli in bili zelo uspešni. Na nacionalni nivo so se uvrstili trije učenci: Gaja Šikovec iz PŠ Javorje, mentorica Maja Kokalj, ter dva učenca iz OŠ Poljane: Tibor Prosen, mentorica Jolanda Mur, in Luka Kreč, mentorica Cilka Čibej. Luka je dobitnik prve nagrade nacionalnega odbora, zato se je z mentorico udeležil prireditve v Krškem, kjer je bila 10. maja 2013 podelitev nagrad. Za zmago je prejel šestdnevne aktivne počitnice v enem izmed CŠOD v Sloveniji.

Luki iskreno čestitamo!

Mentorica Cilka Čibej

In kaj je ob svojem dosežku in prireditvi povedal Luka?

Za natečaj “Evropa v šoli” sem napisal pesem, s katero sem osvojil 1. mesto na državni ravni. Z učiteljico sva bila povabljena na prireditev v Krško. Dobil sem diplomo za dosežen uspeh, za nagrado pa si med počitnicami lahko izberem šestdnevno bivanje v enem izmed domov CŠOD (Centrov šolskih in obšolskih dejavnosti). 

Na prireditvi so nastopili Nuša Derenda, pevski zbor, videli smo tudi dramske točke. Po prireditvi pa so nam predstavili Jedrsko elektrarno Krško. Na prireditvi nas je bilo okrog 300 ljudi.

Luka Kreč, 5.a 

 

 

Tole pa je zmagovalna pesem Luka Kreča.

 

MOJA GLAVA

Moja glava je luč

in v njej je shranjen ključ.

Na poti življenja mi sveti,

da mogel bi znanja zaklade odpreti.

 

Glavo uporabljam zato,

da kaj pametnega vanjo spravim.

Moja glava je kot mravljišče,

različne povezave išče.

 

Za glavo tudi skrbim,

tako da zdravo živim.

Jaz glavo tako prezračim,

da zunaj veliko prekoračim.

 

Moja glava je tudi zato,

da pesem napiše lahko.

Računam, razmišljam in berem

in dobre odločitve izberem.

 

no images were found

 

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)