V četrtek, 7.1.2010, so učenci šole pripravili božično-novoletni koncert. Poslušalce so razvedrili z nastopom otroškega in mladinskega pevskega zbora, ki ju je spremljal Matjaž Slabe s kitaro. Učenci so uprizorili tudi več odlomkov iz del mladinskega in otroškega leposlovja in program povezovali s prazničnimi mislimi. Predstavo je popestril nastop plesnih skupin pod mentorstvom Petre Slabe.

Po prireditvi je ravnateljica Ivanka Oblak zbrane povabila na priložnostno razstavo risb ter otroške in mladinske literature, ki jo je opremil domačin, akademski slikar, Ive Šubic.  Razstavo so ob 20 letnici umetnikove smrti pripravili v sodelovanju z njegovimi najbližjimi. V njih se odraža ljubezen do otrok, za katere je risal in ljubezen do narave, ki jo je tako rad upodabljal. Številne risbe se niso nikoli vrnile nazaj iz založb, zato je razstava teh del še toliko bolj dragocena.

Na ogled so bili tudi izbrani letniki revije Pionir, ki jih je opremil z risbami živali ter eden od letnikov otroške revije Ciciban z naslovnicami ptic, ki so bili eden od njegovih priljubljenih motivov.

Poleg risb je razstavljeno tudi slikarsko stojalo z njegovim zadnjim delom in slikarskimi potrebščinami ter mavčni odlitek doprsnega kipa, ki ga je za Alejo znamenitih Ločanov izdelal akademski kipar Metod Frlic, mavčni odlitek pa podaril šoli.

no images were found

(Skupno 46 obiskov, današnjih obiskov 1)