V četrtek, 11. aprila 2013, je za učence prvega triletja potekal plesni dan. Plesni učitelji iz plesne šole Ples plus Ana, Tonja, Urška, Aleša in Edin so učence vodili skozi različne zvrsti plesa in jih  naučili nekaj individualnih in skupinskih plesov.

Prvošolci so plesali slovenska ljudska plesa Abraham ′ma sedem sinov in Ob bistrem potoku je mlin. Nekaj osnovnih korakov hip hopa so združili v skupinsko koreografijo ob skladbi  Secret Combination. Učenci so usvajali tudi prve baletne korake in jih nato združili v skupinsko koreografijo. Ob odlomku iz baleta Pepelka – ples na dvoru skladatelja Johanna S. Bacha so zaplesali učenci iz 1. a razreda, medtem ko so učenci 1. b razreda zaplesali ob odlomku iz baleta Labodje jezero skladatelja Petra I. Čajkovskega.

Učenci drugih razredov so spoznali belokranjske ljudske plese – Zeleni Jurij, Lepa Anka kolo vodi in Hruške, jabolke, slive, ki so se jih naučili in jih povezali v venček ljudskih plesov. Ob hip hop skladbi  Trublemaker, izvajalca Olly Murse,  so zaplesali skupinski ples. Baletne korake pa so združili v skupinsko koreografijo in zaplesali odlomek iz baleta Labodje jezero.

Tretješolci so se naučili prekmurski ljudski ples Trzinka. Uživali v ritmih hip hopa ob skladbi Trublemaker in osnovne baletne korake združili v skupinsko baletno koreografijo ter zaplesali odlomek iz baleta Trnuljčica skladatelja Petra Iljiča Čajkovskega.

Zaključek plesnega dne je potekal v telovadnici, kjer se je vsak  razred predstavil z naučenim plesom. Sledil je skupen zaključek ob poskočnih ritmih popularne popevke. Učenci so v tem  dopoldnevu spoznali različne zvrsti glasbe in se naučili kar nekaj plesnih korakov. Ob koncu so bili zadovoljni in veseli, a hkrati tudi že najbrž malo utrujeni.

 

Jolanda Mur

 

1. a

 

1. b

no images were found

 

2. a

 

2. b

no images were found

 

3. r

 

Zaključek

no images were found

 

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)