V sredo, 6. marca, smo na OŠ Poljane letos že četrto leto v 1. triletju izvedli tehniški dan, na katerem so učenci 1., 2. in 3. razreda iz papirja oblikovali drobna darilca. Prvošolci so tiskali s prstki, drugošolci so risali s tušem in slikali  z barvicami, tretješolci pa so šivali. Nastale so prisrčne kazalke za knjige z lepim pomladnim  motivom. Likovno ustvarjanje smo kot že vsa leta doslej prepletli z dobrodelnostjo, saj smo darilca namenili starejšim krajanom KS Poljane, starimi nad 75 let.

Knjižne kazalke je izdelalo preko osemdeset naših najmlajših. Več kot sedemdeset učencev –raznašalcev  naše šole je tudi letos sprejelo nalogo in v zadnjem tednu marca na domu obiskalo preko sto šestdeset starejših krajanov. Ni jim bilo odveč narediti kakšen korak več do sorodnika, znanca ali soseda. Marsikdo izmed starejših je precej oddaljen od domače hiše učencev, tako da jim je bila tudi pomoč staršev dobrodošla. Ob obisku so učenci starostnikom izročili darilca in jim namenili nekaj spodbudnih besed. Upamo, da so tako v zadnjih dneh meseca marca prinesli v njihove domove vsaj malo topline, saj zime noče in noče biti konec.

Učenci in delavci šole smo veseli, da smo se ponovno tudi na ta način povezali s krajem. Vsekakor smo želeli vsakega posameznika razveseliti. Upamo, da je bil tako naš namen dosežen.

Irma Čadež, vodja 3. tehniškega dne

 

1. razred

 

2. razred

no images were found

 

3. razred

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)