V ponedeljek, 6. junija, se je ekipa Radia 1 skupaj z Mihom Deželakom ustavila tudi pri nas, na parkirišču pod vrtčevskim igriščem. Zbrana sredstva, ki so se med tednom nabrala v hranilniku, vrečkah in ovojnicah, so bila z velikim veseljem predana v prave roke. 

Kako pa je sploh prišlo do tega?
Predšolska skupina našega Vrtca Agata je letos že sredi maja letovala na morju – v Pacugu. Njihovi vtisi so še vedno živi in v vrtcu so se z vzgojiteljico Špelo Dolinar pogovarjali tudi o tem, da veliko otrok žal na morje ne more iti, čeprav si zelo želijo. Skozi pogovor so spoznali, da včasih tudi majhne stvari lahko delajo čudeže. Če se odpovemo enemu sladoledu, bomo brez težav preživeli, nekomu pa bo to lahko zelo polepšalo dan. Pomembno je, da se naučimo in verjamemo, da je dobrodelnost vrednota, ki jo imamo vsi v sebi.
Ideja se je vzgojiteljici porodila kar sama od sebe. Tudi vodstvo šole in sodelavke v vrtcu so bili navdušeni nad tem in tako je steklo – obveščanje staršev, klic na Radio 1 in njihov odgovor, da se z veseljem ustavijo tudi pred našim vrtcem. Akciji so se pridružili tudi šolarji in prav tako zbirali kovance za dober namen.

V vrtcu je bilo najlepše gledati otroke, ko so prinesli kovančke in jih ponosno vrgli v stekleni kozarec. Pa tudi šolarji so sledili njihovemu zgledu.

Vzgojiteljice bi prav vsem otrokom rade sporočile, kako lepo je bilo vsako njihovo dejanje za dober namen in pomoč sovrstnikom.

Hvala vsem za vsak prispevek!

Otroci so bili več kot navdušeni. Tole so povedali povedali trije prvošolci.
Obisk Deželaka Junaka je bil super. Odlično je bilo, da smo se lahko družili (Iza N.)
Odpovedal sem se svojim 5 evrom, ki sem jih imel v kuverti. Naj bodo otroci na morju veseli in srečni. (Ian D.)
Odpovedal sem se sladoledu in denar namenil otrokom. (Filip N.) 

 

 

(Skupno 318 obiskov, današnjih obiskov 1)