CŠOD Dom Medved na Medvedjem Brdu

Bili smo v najboljši učilnici na svetu – v naravi. V tem okolju smo navdušeno raziskovali po okolici. Naši dnevi so se napolnili z nepozabnimi doživetji.

Vreme nam sicer ni bilo najbolj naklonjeno, pa se nismo pustili preveč motiti. Dežnik, palerina, vetrovke in akcija!

Prvi dan smo si ogledali bližnjo okolico doma, se povzpeli na najvišjo točko Medvedjega Brda in določili smer Poljan. Po kosilu pa smo šli na pohod v dolino Pikelco. Ko smo se vračali, nas je že ujel dež. Premočene obleke ter čevlje smo nesli v sušilnico, kjer so se stvari zelo hitro posušile.

Dodobra smo se spoznali z igralnico, kjer smo imeli pred spanjem igre brez meja. Po umivanju smo si prebrali še nekaj zabavnih pravljic in polni vtisov zlezli v postelje.

V torek smo se zbudili v megleno jutro. Po jutranji telovadbi in zajtrku nas je čakalo spoznavanje vremena, merjenje temperature, vremenski znaki ipd. ter poglavje o orientaciji. Popoldne smo se prepustili užitkom na snegu.

V sredo smo se preizkusili na plezalni steni. Tokrat se je razredna trma obrestovala in veliko učencev je priplezala do najvišje točke. Spoznali smo marsikaj novega o gozdu in gozdnih živalih ter se odpravili doživetjem nasproti s pomočjo naših čutil.

V četrtek smo bili bolj ekološko naravnani. Ogledali smo si divje odlagališče smeti, se poučili o lišajih, se naučili, kaj za naše gozdove lahko storimo mi ter se preizkusili v lokostrelstvu. Ogledali smo si živali doma Medved ter si v glavah sestavljali scenarije, kako prepričati starše, da bi tudi sami doma imeli eno tako živalco. Ali dve. Mogoče pa bo komu uspelo, kdo ve? Vsi pa smo komaj čakali na zabavni večer, ko so se predstavili učenci iz vsake sobe z neko točko ostalim sošolcem. Potem je sledil ples.

Teden nam je hitro minil. Utrujeni in polni vtisov smo v petek veselo skočili v naročje svojih domačih. Povsod je lepo, doma pa je še vedno najlepše…

Povezava do vseh slik in videoposnetkov dogajanja (3,2 GB).

 

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)