Učenci 1. triletja smo se odpravili na kulturni dan v Škofjo Loko. Najprej smo si na Loškem odru ogledali predstavo z naslovom Pekarna Mišmaš, ki govori o dobrem in skromnem peku Mišmašu, ki nesebično peče najboljši kruh in z njim vsak dan razveseljuje vaščane.
Nadaljevali smo z ogledom Škofje Loke in Loškega gradu. Na gradu smo prisluhnili grajskim pripovedkam, ki so nas popeljale v stare čase in nam pripovedovale zgodbe o nastanku Škofje Loke, o ljudeh in življenju v srednjem veku.
Odpravili smo se tudi na sprehod po mestu, se sprehodili do Puštalskega gradu in od tam naprej do Hudičeve brvi, pod katero se peni Poljanska Sora. To je lesena brv z znamenjem, ki je dobila svoje ime po nekdanjem prikazovanju hudiča in povezuje naselje Puštal s Škofjo Loko. Tam smo prebrali tudi zgodbo o tej leseni brvi in izvedeli še zanimivost, da so se prebivalci Puštala včasih ukvarjali z glavnikarstvom ter lovili žabe, ki jih je bilo ob reki Sori na pretek.
V tišini skoraj poletnega dopoldneva smo prisluhnili reki Sori ter pticam, ki so nam pele vesele pesmi. Pomahali smo v slovo žabam in se polni novih vtisov odpeljali nazaj v Poljansko dolino.

 

1. razred

 

 

 

2. razred

 

 

3. razred

(Skupno 215 obiskov, današnjih obiskov 1)