14. 5. 2022

Sobotna vremenska napoved sicer ni bila najbolj obetavna, a nas to ni niti najmanj odvrnilo od skupnega druženja v naravi. Na tokratni pohod so se namreč odpravile kar vse tri skupine.
Učenci od 6. do 9. razreda so s pohodom pričeli v Poljanah, mlajši planinci pa so pot nekoliko skrajšali in se s kombiji odpeljali na Gabrško goro. Že ob hoji in vožnji proti skupnemu izhodišču smo spoznali, da nas namesto oblakov in dežnih kapelj čaka krasen sončen dan.
Z Gabrške gore smo jo vsi skupaj mahnili našemu cilju naproti. Razgibana pot je večino časa potekala skozi gozd, s krajšimi vzponi in spusti. Ko smo prispeli do asfaltirane ceste pod Lubnikom, nam pridni in hitri pohodniki niso dali druge izbire, kot da vsi skupaj nadaljujemo do vrha, saj smo imeli še dovolj časa.
Pri koči smo pomalicali, nekateri so si kupili tudi pijačo in dobrote, ki jih pripravljajo pridni oskrbniki. Požigosali smo knjižice, naredili skupinsko fotografijo, nato pa Lubniku pomahali v slovo. Povratek je bil občutno krajši, saj smo se spustili le do okrepčevalnice Nace, kjer so nas že čakali kombiji. 

Katja Zorko, Alenka Jelovčan, Uroš Čadež

 

(Skupno 161 obiskov, današnjih obiskov 1)