OŠ Poljane skupaj z Razvojno agencijo Sora organizira podjetniški krožek, ki se ga udeležujejo učenci 3. triletja. V celoletnem krožku so spoznali osnove podjetništva, govorili o dobrih praksah, marketingu, o sodobnem trgu, razdelali finančni in poslovni načrt, pripravili svoj projekt ter se učili podjetniškega razmišljanja. Z mentorico so izmenjavali ideje, se krepili v digitalni pismenosti, uporabi spletnih orodij, predvsem pa v komunikaciji ter ustvarjalnosti, kar jim bo na njihovi poti zagotovo prišlo prav.

Učenci, ki obiskujejo podjetniški krožek, so pripravili prispevek, v katerem so na kratko orisali letošnji osrednji projekt.

Letos smo se na podjetniškem krožku odločili za izdelavo stenskega koledarja 2022.
Pogovarjali smo se o stvareh, ki nas veselijo in bi jih radi vključili v naše podjetje oz. se naučili še več o njih. Ugotovili smo, da nas zanimajo naslednje dejavnosti: fotografiranje, organizacija, delo z računalnikom, grafično oblikovanje. Glede na to, da je letos naš podjetniški krožek zaradi situacije v večjem delu potekal preko Zooma, smo poiskali idejo in orodje, ki nam lahko omogoči, da naredimo neki izdelek. Ko smo vse skupaj združili in predebatirali možnosti, kaj nam je všeč in kaj bi radi počeli, smo prišli do idejo, da izdelamo svoj koledar.
Izdelali smo ga s pomočjo spletnega programa Canva. Vsak od nas je oblikoval mesec ali dva, vsak je imel svoj način dela, vseeno pa smo poskušali povezati celoten koledar tako, da smo pazili na enotnost pri vseh mesecih, kar se tiče barv, pisav, grafičnega oblikovanja. Za koledar smo posneli svoje fotografije, kar je bil tudi zanimiv del ustvarjanja.
Pripravili smo tudi poslovni načrt, ki ga bomo v juniju skupaj z našo poslovno idejo predstavili na zaključni predstavitvi, na kateri bodo učenci podjetniških krožkov vseh okoliških šol predstavili svoje projekte.

Pripravili bomo tudi koledar za leto 2023, ki ga bomo prodajali na dobrodelnem sejmu OŠ Poljane ob koncu koledarskega leta.

Avtorji prispevka: Ema Krek, Eva Mrak, Ivana Pisk, Nejc Poljanšek

Ostali udeleženci podjetniškega krožka: Zarja Mlinar, Gal Kos, Voranc Kržišnik (OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas)

Mentorica: Tjaša Čebašek

 

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)