Zadnji ponedeljek pred težko pričakovanimi prvomajskimi počitnicami je bil za učence 5. razreda nekaj posebnega. Izpeljali smo preventivni program Jumicar, ki poučuje otroke, kako se vesti v prometnem okolju, tako da so postavljeni v vlogo voznika in doživljajo dogodke, kot jih opaža in zaznava voznik v pravem prometu.
Ker pa imamo v Poljanah na delu arheologe, ki izkopavajo ostanke naše nekdanje cerkve, smo obiskali tudi njih.

 

Oglejte in preberite si nekaj utrinkov učencev:

Današnji dan je bil zanimiv, poučen in zabaven. Prvo uro smo imeli predavanje o ravnanju v prometu. Drugo uro smo se igrali igro Mojster Križiščnik. Nato pa smo se odpravili na arheološko najdišče, kjer so nam razkazali najdbe, ki so jih dobili pri izkopavanjih. Sledil je najboljši del, ko smo šli na igrišče, kjer smo se super zabavali. (Anita, Ema, Ester)

V programu Jumicar smo se res zabavali. Bilo je zelo zanimivo, razburljivo in fino. Lahko bi bili avti malo hitrejši. Poligon je bil zelo kratek, a dobro pripravljen. (Žan, Leon, Lovro)

Bilo je zelo razburljivo. Naučili smo se voziti avto. Jumicar je bil zelo zanimiv. Veliko smo se zaletavali, se naučili uporabljati sklopko za plin in zavoro. Bilo je noro zabavno! (Loti, Erika, Manca, Maks)

Jumicar se nam zdi zelo dober. Mislimo pa, da bi avtomobilčki lahko bili malo hitrejši. Lahko bi postavili večjo progo, da bi se lahko cel dan igrali z avtomobilčki. Zelo nam je bilo všeč in upamo, da bomo to lahko še kdaj ponovili. (Dejan in dva Matica)

Hvala Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu pri Občini Gorenja vas – Poljane, ki nam je to omogočil.

Cilka Čibej

 

(Skupno 177 obiskov, današnjih obiskov 1)