V petek, 15. februarja, so imeli učenci 1. in 2. razreda zimski športni dan. Toplo obuti in oblečeni so težko čakali, da smo odšli na sneg.

Najprej smo opravili krajši pohod, se telesno primerno ogreli ter pripravili za nadaljnje aktivnosti na snegu. Čas pred malico, so drugošolci izkoristili še za sproščeno gibanje in igre na snegu ter tekmovali, kdo bo naredil največjo kepo.

Po malici smo se vsi odpravili na breg pri Podbregarju. Učenci so z lopatami za dričanje najprej pripravili proge. Kljub temu, da sneg na začetku ni bil steptan, je bil vsak spust po narejeni progi hitrejši. Učenci so zelo uživali. Pomerili so se tudi v paralelni tekmi. Ni bilo lahko, saj je šlo na izpadanje. Prvošolci so tekmovali samo v spustu, drugošolci pa so se morali povzpeti tudi nazaj na vrh. Vsi so pokazali veliko borbenosti.

Ker so prvošolci tekmo hitreje zaključili, so imeli še nekaj časa za druge igre na snegu. Z veseljem so naredili nekaj snežakov, se na različne načine gibali okrog njih, v igri zmajeve glave pa so skupinice z lovljenjem posameznikov, poskrbele za čim daljši zmajev rep.

Tako med prvošolci kot med drugošolci, so bili ob koncu športnega dne najboljši nagrajeni z medaljami, ostali pa so dobili nekaj, s čimer so si popravili okus. Vsem udeležencem, še posebno pa dobitnikom medalj, smo tudi zaploskali.

Kljub utrujenosti in nekoliko neprijetnemu zimskemu vremenu, saj je bilo preko celega dopoldneva oblačno in mrzlo, smo bili zelo veseli. Učenci so uživali v različnih igrah na snegu, se naužili svežega zraka in vse skupaj se je varno izteklo.

no images were found

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)