Torek, 12. aprila, je bil zaznamovan s srečanjem mladih parlamentarcev. Osnovnošolcem iz Poljan so se pridružili osnovnošolci iz Žirov in Gorenje vasi, ravnatelji ter uspešni podjetniki. Svoje izkušnje iz poslovnega sveta so delili Blaž Mur iz žirovskega podjetja Ino, Primož Tavčar in Nina Šavor iz Laprine, Miha Lavtar iz Optiweba, Jernej Markelj iz Mizarstva Markelj ter Marko Božnar iz Zidarstva Božnar. Svoje delovne izkušnje pa so delili tudi gostje – ravnatelji osnovnih šol.

Učenci so se z gosti pogovarjali o svetu posla, zaposlitvah, odnosih na delovnem mestu, pričakovanjih, poslovnih idejah in o nujnosti nenehnega razvoja lastnih idej. Med učenci in obiskovalci se je razvil zanimiv dialog, ki je prinesel nova spoznanja. Učenci so jih lepo strnili v geslo: Kaj bom odnesel s srečanja? Nanizali so nekaj življenjsko pomembnih sporočil in verjamem, da si jih bodo zapomnili in jih v prihodnje tudi s pridom uporabili pri ustvarjanju svoje karierne poti.

  1. »Jaz bom …« in ne »Jaz bom, ampak …«
  2. Pomembna je praksa, delovne izkušnje. Te so pomembne tudi za delodajalca.
  3. Delaj to, kar si želiš in te veseli.
  4. Naj te prepreke ne ustavijo na poti do cilja.
  5. Iz hobija lahko nastane tudi posel.
  6. Sproščenost lahko pripomore k produktivnosti.
  7. Vprašaj se: Ali bom delo lahko opravljal tudi čez 5 let?
  8. Izobrazba je pomembna.
  9. Izobrazba pa ni vedno pogoj, lahko si dober in uspešno delaš tudi v nečem čisto drugem in tudi v tem lahko narediš uspešen posel.
  10. Osredotoči se na idejo in jo izpelji do konca.
  11. O delu lahko največ izveš pri podjetniku, ki se s tem ukvarja, zato potrkaj na ta vrata in pokaži zanimanje.

 

Mentorica Barbara Tavčar

 

(Skupno 379 obiskov, današnjih obiskov 1)