V četrtek, 24. marca, je v Kranju potekalo področno tekmovanje v košarki za mlajše dečke. Naša šola je po nekaj letih spet dosegla viden rezultat, in sicer 3. mesto.

V naši skupini sta bili še OŠ Jakoba Aljaža Kranj in OŠ A. T. Linharta Radovljica. Proti ekipi OŠ Jakoba Aljaža smo v dokaj grobi tekmi slavili zmago z rezultatom 24 : 22. Rezultat je bil sicer na koncu dokaj tesen, a je bila med tekmo razlika bolj občutna. Na naslednji tekmi pa smo morali z rezultatom 29 : 24 priznati premoč učencem OŠ A. T. Linharta, ki so bili za odtenek boljši. Obe ekipi sta prikazali lepo igro z  veliko podajami in kombinatorike. Na trenutke nam je zmanjkalo tudi malo športne sreče, saj kljub večkratnim poskusom žoga nikakor ni hotela skozi obroč.
Na drugi strani pa sta tekmovali ekipi OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas in OŠ Franceta Prešerna Kranj, v kateri so bili slednji premočan nasprotnik.
Tako nam je preostala tekma za 3. mesto z učenci OŠ Ivana Tavčarja, ki smo jo suvereno pripeljali zmage.

Našo ekipo so sestavljali: Gašper in Anže Markovič, Martin in Krištof Pisk, Matic in Gašper Drnovšek, Gal Kos, Matevž Peternel, Nikola Treven, Izak Zver, Nik Krpič

Čestitke vsem fantom za požrtvovalno igro in doseženo 3. mesto na Gorenjskem!

 

Aleš Mrak

 

(Skupno 322 obiskov, današnjih obiskov 1)