V torek, 15. marca, sta sedma razreda odšla v Živalski vrt Ljubljana.
Prvi del obiska smo imeli stik z živalmi. Vodička nam je podrobneje opisala kraljevega pitona, rožnega ptičjega pajka in madagaskarskega ježka oz. Tenreka. Vse te živali smo lahko tudi prijeli in se naučili pravilnega rokovanja z njimi. Ta del ogleda se je večini učencev zdel zanimiv. Po prvem delu ogleda je sledila malica.
Ob 10:00 smo pot nadaljevali do surikat, kjer nam je vodička obrazložila naloge vsake surikate. V nadaljevanju smo si ogledali hranjenje morskih levov, vpogled pa smo imeli tudi v podmorski del akvarija, kjer smo lahko opazovali plavanje morskih levov. Ogled smo nadaljevali v smeri velikih zveri: geparda, medveda, volkov, tigra in leoparda. Na drugi strani leopardove ograde je bila azijska slonica. Naša pot se je končala z ogledom leva in levinje. Za konec ogleda nas je vodička odpeljala v prostor, kjer so bile shranjene kosti, okostja in kože živali.

Polni novih izkušenj in zanimivih vtisov smo se vrnili v šolo.

Jernej Prijatelj, 7. a                  

Dan smo začeli ob 8:00, ko smo se skupaj odpeljali v živalski vrt v Ljubljano. Ko smo prispeli, smo se razdelili v dve skupini. Nam so najprej predstavili lobanje, kože živali, okončine, jajca, kosti in bobrov rep. Morali smo uganiti, h kateri živali spada določen del. Nato smo se odpravili do alpak in do surikat. Potem smo imeli malico.

Po malici smo imeli stik z živaljo. V rokah smo lahko držali kraljevega pitona, močvirsko sklednico ter rožnega ptičjega pajka. Ko nas je naslednja skupina že nestrpno čakala, smo se odpravili še na daljši sprehod skozi cel živalski vrt, kjer smo se pri skoraj vsaki skupini živali ustavili in nam je vodička vsako skupino predstavila ter nam odgovorila na vprašanja. Natančneje smo šli mimo morskih levov, leopardov, medveda, volkov, šimpanzov, čopičark, gepardov, pitona, slona, želv, dvogrbih kamel, kapibara, nojev, žiraf, pavov, leva in levinje. Nato smo počakali še prvo skupino in skupaj smo imeli kratek odmor za stranišče in pijačo. Potem smo se odpeljali proti avtobusu nazaj v Poljane.

Lana Šikovec in Nika Rupar, 7. b

 

 

(Skupno 201 obiskov, današnjih obiskov 1)