Za učence od 1. do 4. razreda je v četrtek, 10. februarja, v prekrasnem zimskem dnevu v Bohinjski Bistrici potekalo področno prvenstvo v smučarskih skokih z alpskimi smučmi.

Pred začetkom tekmovanja so se učenci najprej ogreli, si ogledali prizorišče, nato pa se je vseh 17 podalo na vrh zaletišča. Pogumno so se nekajkrat spustili po skakalnici in tako opravili še zadnji trening pred tekmovanjem. Vsak tekmovalec je opravil po tri skoke, od katerih sta se za končno uvrstitev štela le najboljša dva.

Nekaj naših učenk in učencev je z odličnimi skoki »skočilo« med najboljše tri tekmovalce v svojih kategorijah. Med dekleti je Alenka Miklavčič skočila na najvišjo stopničko in osvojila zlato medaljo. Prav tako zlato medaljo je osvojila tudi Ajda Bogataj, tik za njo, na drugo mesto, se je uvrstila Manca Šturm.

Drugo mesto, vsak v svoji kategoriji, sta dosegla Blaž Pisk in Žiga Šubic. Na zmagovalnem odru ob Žigu pa je kot tretjeuvrščeni stal Vitan Justin. Bronasto medaljo je osvojil tudi Andraž Kavčič iz drugega razreda.

Čestitke prav vsem tekmovalkam in tekmovalcem, ki so se udeležili tekmovanja.

Rezultati tekmovanja so v prilogi:

Gorenjska regija_Bohinj 10 2 2022

 

V galeriji si oglejte, kaj je ujel naš objektiv.

Jolanda Mur

 

 

(Skupno 224 obiskov, današnjih obiskov 1)