5. 1. 2022 – 7. 1. 2022

Prišel je dolgo pričakovani dan, ko smo zjutraj po samotestiranju le še glasno zavriskali in se že povsem neučakani in polni pričakovanj odpravili na Medvedje Brdo.

 

1. DAN

Prvi dan je hitro minil, kako pa je potekal, pa so učenci zapisali kar sami.

Ko smo prišli vsi v šolo, smo se testirali. Po testiranju smo šli na postajo. Kovčke smo dali v avtobus. Ko smo prišli na Medvedje Brdo, smo šli v sobo in zložili prtljago v omare. Po kosilu smo delali zapestnice. Nato smo šli v učilnico in se učili o vesolju. Za malico smo imeli sadje. Ko smo končali z vesoljem, smo še izdelali prikaz Sonca, Zemlje in Lune. Na koncu smo se šli igro dan-mrak-noč. Za večerjo smo imeli makarone. Bili so zelo okusni. Po večerji smo pogledali skozi okno in videli, da pada sneg. Odšli smo ven na sprehod z lučkami. Celo pot smo se kepali. Bili smo čisto premočeni. Res je bilo dobro. Zvečer smo se stuširali. Preden bomo šli spat, nam bo učiteljica prebrala pravljico.

Tilen, Nika, Vid, Alenka

V šoli smo se testirali. Nato smo šli na postajo in v avtobus zložili prtljago. Ko smo prispeli v medvedji dom, smo se v garderobi uredili. Odšli smo v sobe, zložili iz kovčkov in pojedli malico. Preoblekli smo postelje in se šli igrat. Kmalu so nas poklicali na kosilo. Po kosilu nas je učitelj odpeljal v učilnico, kjer smo se učili o astronomiji. Potem smo pojedli večerjo in šli na sprehod. Na sprehodu smo se kepali in v medvedji dom smo prišli čisto mokri. Fantje so nas celo pot kepali.
Ko smo se tuširali, je bila prva Maja, nato Tjaša, tretja Lana in zadnja Lucija.

Danes nam je bilo najbolj všeč, ko smo delali zapestnice iz vrvic. Vsaka je naredila svojo zapestnico.

Maja, Lana, Tjaša, Lucija

Šli smo iz razreda, vzeli kovčke in šli na avtobus. Ko smo prispeli do cilja, je zelo deževalo in pihalo. Razdelili smo se po sobah, razpakirali in postlali postelje. Postiljanje je bilo naporno. Potem smo se nekaj časa igrali. Šli smo na astronomske teme. Domen je zelo veliko vedel o vesolju. Za večerjo smo imeli odlične makarone in solato. Zunaj je začelo snežiti. Odšli smo na sprehod. Ker je bila že tema, smo s seboj vzeli naglavne lučke. Veliko smo se kepali. Bilo je zelo zelo dobro. Ko smo prišli nazaj, smo se stuširali in umili zobe. Učiteljica nam bo prebrala pravljico in potem bomo šli spat. Za nami je res lep dan.

Domen, Nejc, Matic

 

 

*********************************************************************

2. DAN

Zbudili smo se v zasneženo jutro. Zajtrk je bil zelo dober. Dopoldan smo se učili streljati z lokom. Lok je bil zelo velik. Najprej nam je učitelj povedal in pokazal, kako se ga uporablja. Po štirje v skupini smo streljali z lokom. Vsak je lahko ustrelil šestkrat. Ostali, ki so čakali, so se igrali z blazinami in obroči v igralnici. Ko smo končali, smo šli na malico. Po malici smo se oblekli v kombinezone in dobili tekaško opremo. Na snegu smo se najprej ogreli s pesmico Si že videl kdaj pingvina piti čaj. Naučili smo se pobirati in narediti pico, da smo se ustavili. Na progi smo se spuščali, velikokrat smo padli. Ampak vseeno je bilo zelo dobro. Za kosilo smo jedli juho, kuskus, piške in bučke v omaki. Po kosilu smo imeli počitek. V sobi smo se igrali družabne igre in pospravljali. Delali smo tudi zapestnice. Po koncu počitka smo spet šli ven na sneg. Vozili smo se z bobi. Delali smo proge in skakalnice. Bilo nam je zelo všeč. Nekateri smo začeli delat iglu. Nabralo se nas je že veliko in iglu je bil hitro velik. Za malico smo imeli sadje in makovo pecivo, ki je ostalo od kosila. Bilo je zelo okusno, kuharici bi rekli za recept. Po malici smo spoznavali vremenske pripomočke. S palico za merjenje višine snega smo izmerili višino snega. Zapadlo ga je približno 22 centimetrov. Na koncu smo izdelali vetrnice iz papirja in palčk. Za večerjo je bila pica. Nismo je smeli jesti z rokami, ampak smo morali jesti s priborom. Po večerji smo domov napisali razglednice. In temu je sledila najboljša zabava v šoli v naravi. Učiteljica je pripravila zvočnik, disko kroglo in projektor s pesmimi. Vsi smo se zabavali in plesali po svoje. Čisto prepoteni smo šli v sobe pod tuš. Danes nam bo učiteljica prebrala pravljice o pošasti Mici. Nato pa hop v posteljo.

S skupnimi močmi napisali vsi iz 3. a

 

 

*********************************************************************

3. DAN

Za nami je še druga in hkrati tudi zadnja noč na Medvedjem Brdu. Pogled skozi okno je obetal sončen dan in komaj smo čakali na nove dogodivščine. Izkoristili smo sneg in lepo vreme ter se spet podali na tek na smučeh. Naredili smo dolgo progo čez travnik, ki nas je pošteno ogrela in nam pospešila srčni utrip. Sadna malica je zato še toliko bolj teknila. Po malici smo se preselili v naravoslovno učilnico in spoznali živali doma Medved: morskega prašička, mongolskega skakača, avstralske ščinkavce – zebrice, paličnjake, želvo rdečevratko, ščurke …

Dnevi in ure na Medvedjem Brdu minevajo prehitro. Ostali bi še tu, a žal je vsega lepega enkrat tudi konec. Tako zelo smo veseli, da nam je kljub negotovim razmeram uspelo izpeljati šolo v naravi. Polni novih izkušenj, znanja in nepozabnih vtisov se vračamo domov.

Alenka Jelovčan

 

 

(Skupno 850 obiskov, današnjih obiskov 1)