POHOD NA GABRŠKO GORO

V četrtek, 11. 11. 2021, smo imeli učenci 4. a in 4. b razreda športni dan. Odšli smo na Gabrško goro. Pohod smo začeli v megleni dolini, ki pa nas ni spremljala dolgo časa. Kmalu nas je pričelo greti toplo jesensko sonce. Pot je bila prekrita z jesenskimi listi, ki so ob naši hoji ustvarjali prijetno šelestenje. Vzpenjali smo se počasi in se vmes tudi ustavljali, da smo si oddahnili. Pot je bila ravno prav dolga in naporna, da smo imeli na vrhu še dovolj energije za razposajeno igro in iskanje gob. Vsi smo uživali, se sprostili in naužili svežega zraka.

 

 

KULTURNI DAN

V petek, 12. 11. 2021, smo imeli na šoli kulturni dan, ki je bil glasbeno obarvan. V četrtem razredu smo spoznali ruskega skladatelja Sergeja Prokofjeva. Ogledali smo si njegovo glasbeno pravljico Peter in volk. Skladatelj je poleg glasbe  sam napisal tudi pravljico.
Ob pravljici smo spoznali različne skupine glasbil. Seznanili smo se z osnovnimi glasbenimi pojmi.  Spoznali smo pomen in moč glasbe ob gledanju pravljice.
Bili smo tudi ustvarjalni. Izdelali smo lastno glasbilo – dežno palico. Z ustvarjenimi glasbili smo ustvarili glasbeno sliko dežja.
Dan je bil poučen, zabaven in zanimiv.

Mojca Veber

(Skupno 243 obiskov, današnjih obiskov 1)