Med 13. in 16. decembrom 2012 so Pokljuko ponovno obiskali najboljši svetovni biatlonci, ki so se pomerili za točke svetovnega pokala. Organizacijski odbor Pokljuka je v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav šolam ponudil brezplačen ogled četrtkovih tekmovanj ter brezplačen prevoz na Pokljuko.

V četrtek, 13. decembra, se je tako na Pokljuko odpeljalo tudi 38 učenk in učencev naše šole, ki v letošnjem šolskem letu obiskujejo izbirne predmete s športno vsebino. Imeli so kaj videti in doživeti. Navijali so za naše biatlonce ter bili na koncu neskončno zadovoljni, saj je v biatlonskem sprintu zmagal naš Jakov Fak.

 

Preberite si nekaj vtisov in res izčrpen opis osmošolke Eve Krek.

Močno smo navijali za naše biatlonce. Bilo nam je zelo všeč, vendar nas je zelo zeblo. Najbolj pa nas je navdušil Jakov Fak s 1. mestom.

Ana, Ines, Nika, 8. b

 

Vsi smo zelo navijali za naše štiri biatlonce a se je na koncu izkazalo, da smo Slovenci najboljši, saj si je zmago priboril naš Jakov Fak.

Res, da je bilo zelo mrzlo, a ker smo zelo navijali, mraza na koncu sploh nismo več čutili.

Bilo je sijajno!

Valerija in Lucija, 9. b

 

POKLJUKA 2012

V ponedeljek, 10. 12. 2012, nam je učitelj športne vzgoje povedal, da si lahko tisti, ki obiskujemo kateri koli športni izbirni predmet, ogledamo tekmo biatlona na Pokljuki. Sama sem bila takoj za in tudi moja starša sta me podprla.

Četrtka sem nestrpno pričakovala, ampak trije dnevi so vseeno hitro minili. Dan pred odhodom sem bila kar malo nervozna in sem premišljevala, kaj naj vzamem s sabo. Starša sta me opozorila, naj se dovolj oblečem, saj je na Pokljuki ponavadi mrzlo. Ampak tokrat je bilo drugače. Po dobri uri vožnje smo lahko ugotovili, da je bilo v četrtek na Pokljuki topleje kakor v Poljanah, kar nas je razveselilo.

Na Pokljuko smo prišli eno uro pred začetkom tekme. Da nam ni bi bilo dolgčas, so poskrbele simpatične plesalke in dobrovoljni voditelj. Predvajali so različno glasbo in skupaj smo že pred tekmo navijali za naše tekmovalce. Seveda smo vsem tekmovalcem zaželeli obilo športne sreče, fair playa in srečno, predvsem pa brez poškodb ‘odbiatlonjeno’ tekmo.

Težko pričakovana tekma se je končno pričela. Ogledali smo si sprint biatlona, kar pomeni, da tekmovalce spuščajo na progo s tridesetsekundnim razmikom, da tekmovalci dvakrat streljajo; prvič leže, v drugo pa stoje, in da pretečejo deset kilometrov dolgo progo.

Prvi slovenski tekmovalec, Klemen Bauer, je imel startno številko tri in je svoje delo do strelskega nastopa stoje opravil odlično. Tekel je izredno hiter tek, v streljanju leže pa je bil tudi stoodstoten. Pri drugem streljanju je imel težave, saj je zadel le dva od petih strelov. Navijači smo ga potem še bolj spodbujali, da bi z dobrim tekom pridobil še kako mesto. Ko je prišel v cilj, je povedal, da je lahko s svojim nastopom zadovoljen, če izbriše drugo streljanje.

Malce pozneje se je na progo podal drugi slovenski predstavnik Jakov Fak. Na progo se je podal odločno, na krilih navijačev. Streljal je prvič in zadel je vse tarče. V primerjavi s prvim na cilju je zaostajal nekaj sekund. Po dobrem teku se mu je zaostanek zmanjšal, na strelišču pa se je zopet odlično izkazal, saj je zadel vse tarče, medtem ko je večina vsaj eno zgrešila. Po strelskem nastopu ga je čakal le še tek. Navijači smo stiskali pesti in glasno navijali, kajti razlika med prvim v cilju in Fakom je bila minimalna. Kmalu smo ga lahko ponovno videl, saj je hitel proti cilju … in prevzel vodstvo za 0,8 sekunde! Veselje je bilo nepopisno. V cilju je Jakov Fak povedal, da je z nastopom zadovoljen, vendar pa mu smuči še niso stekle tako, kot je želel.

Navijači smo bili navdušeni in smo z veseljem pogledovali proti vrstnemu redu, ki se ni spremenil do konca tekme. Vso tekmo smo navijali, skakali, spodbujali tekmovalce, se naklepetali, veselili, bolje rečeno – imeli smo se zelo fino.

Navijali smo tudi še za dva naša tekmovalca Petra Dokla in Janeza Mariča, ki sta dala vse od sebe in tudi nastopila po svojih najboljših močeh.

Po koncu tekme je bila slavnostna podelitev in slišali smo tudi slovensko himno Jakovu Faku v čast.

Že sam ogled tekme je bil zelo razburljivo doživetje. Zanimivo je bilo gledati, kako se tarče pokrivajo, kako tekmovalci sproščeno streljajo, kako hitijo v kazenskih krogih, kako hitijo po progi; ampak zame se ne bi mogla končati lepše kakor z zmago slovenskega biatlonca!

 

Ta četrtek je bil zame prelepa izkušnja in na Pokljuko še nameravam priti, si ogledati še kakšno tekmo. To je tudi krasen teren za ljubitelje narave. Ogled biatlonske tekme priporočam vsem, ki vas vsaj malo zanima ta šport. Verjemite mi, ne bo vam žal, ampak boste po tekmi želeli vedeti še več o biatlonu.

Eva Krek, 8. a

 

no images were found

 

 

 

 

(Skupno 20 obiskov, današnjih obiskov 1)